Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Biz nerde yaşıyoruz?..

Pazarları genelde hafif konular seçmeye gayret ederim yıllardır.. Ama bu defa olay öyle etkiledi ki beni.. Haftayı bekleyemedim..
Birinci sebep kişisel.. Yaşayanlar çok yakın dostlarım..
İkincisi ülkem.. Nereye gittiğini çok merak ettiğim ülkem..
Bir Adalet, bir İçişleri Bakanına sahip olup olmadığını çok merak ettiğim ülkem..
Göcek'te bir gece.. Göcek demek yaz demek.. Eğlence, dinlence demek.. Huzur, keyif, neşe demek.. Turizm demek..
Göcek göz bebeğimiz yerlerden biri..
Bir mütevazi açık hava kulübü.. Vedat Sakman sahne almaya hazırlanıyor.. Vedat ve gitarı.. Bilen bilir.. En keyifli eğlencedir.. 135 desibel gürültü de basmaz, akustik gitarı..
Birden nerden çıktığı belli olmayan külhanlar Vedat'a ağır dillerle saldırıyor.. Vedat "Sözcüklerinize dikkat edin" deyince de sahneye saldırıp Vedat'ı dövmeye başlıyorlar.. Kulüpte oğlu var, işletmeci zaten ve de Cezmi Ersöz var, şair yazar.. Vedat'ın saldırıya uğradığını görünce yardımına koşuyorlar.. Onlar da dayak yiyorlar.. Cezmi'nin burnu kırılıyor. Üçü de hastanelik oluyorlar.. Magandalar ortada masa sandalye de bırakmıyorlar, "Size bu yeri açtırmayacağız" diye naralar atıyorlar..

Doğu'da değil, en batıda hem de, ve de hem de tam da "Turizm Sezonu" başlarken..

***
Yıllar yıllar önce, İtalyan göçmenler New York'a yerleşmeye ve kendi lokantalarını açmaya başlayınca, kentin eskileri bu yenilerden mutlu olmamışlardı.
Onları yaşatmamanın yolu, lokantaları bitirmekti. Gidip dükkânı tahrip etmek suç olduğu için, taktikler geliştirdiler.. Aralarında kavga çıkarıyorlardı güya ve etrafta masa sandalye bırakmıyorlardı. Bir yerde bir haftada üç kavga çıkınca da insanlar oraya gitmez oluyordu. New York polisi de saldırganlara göz yumunca, İtalyanlar kendi koruma örgütlerini kurdular.. İşsiz güçsüz İtalyan gençlerini Cosa Nostra/ Bizim Ev adlı gayri resmi bir örgütte topladılar ve onlara "Bizi koruyun" dediler..
Bu işsiz gençler, "Koruma" ile para kazanmanın çok kolay olduğunu görünce, "New York'un bütün restoranlarını, gece klüplerini, eğlence yerlerini korusak" dediler.. Korumaya da başladılar..
Mafya böyle çıktı, dünya üzerine..
***

Şimdi, Göcek'teki olay, açık seçik bir örgüt işi.. Resmen terör olayı.. Bir anda terör yaratılmış. Bir eğlence yeri terörize edilmiş.. Kırılmış şişelerle insanlara saldırılmış.. Sanatçılar dövülmüş.. Burunlar, masalar, sandalyeler kırılmış.. "Buraya dükkân açtırmayacağız" diye de amaç korkusuzca ilan edilmiş..
Ve baş hedefinin "Terör" olduğunu her gün ilan eden hükümetin günlerinde, bu mafya bozuntularının yarattığı teröre, karar!..
"Tutuksuz yargılama.."
Hepsi daha o gece serbest bırakılmışlar. "Dükkân basmak, adam dövmek, burun kırmak, terör yaratmak, bunu örgütlü yapmak, serbest" lafı başka nasıl denir?.
Adalet Bakanım!.. Nerde yaşıyoruz?.
İç İşleri Bakanım!. Tatilimde oralara güven içinde gidebilir miyim?. Şirnak'tan, Uludere'den falan değil, Göcek'ten söz ediyorum, Göcek'ten..
Vedat orada çalabilir, ben dinleyebilir miyim?.
Huuu!.. Duydunuz mu?. Muğla'da vali var mı?.. O duydu mu?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA