Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir harika konser ki..

Mona Lisa'nın yüzündeki o yüzyıllardır tartışılan ifadenin sırrını galiba çözdüm..
CRR Sahnesinde Hüseyin Sermet piyano çalıyor, yanında oturan bir genç kız da notaları çeviriyordu. Saçları Mona Lisa modeliydi, ordan dikkatimi çekti ilk.. Sonra yüzündeki ifadeye takıldım.. Bir yandan büyük bir hayranlıkla Sermet'i bu kadar yakından dinlemenin hazzını yaşıyor, öte yandan, daha büyük bir dikkatle piyanonun üzerindeki notaları takip ediyordu..
Dikkat.. Haz.. Mutluluk.. Harika bir ifade vardı genç kızın yüzünde.. Leonardo Usta'nın modeli, zamanın büyük bir piyano ustasının notalarını çeviriyor olmalıydı, poz verirken.. O gizemli yüz ifadesi ordan geliyordu herhalde..
Notaları çeviren o isimsiz genç kızı bilmem ama, ben o kadar mutluydum ki, o gece..
Kim düşünmüşse, harika bir yapımcılık.. "Genç Ustalar ve Kahramanları.."
14, er yaşındaki üç Harika Çocuk, Üç Dünya çapında piyanistimizle birlikte çalacaklar..
Ece Bozkurt, Hüseyin Sermet'le, İraz Yıldız, Muhiddin Dürrüoğlu ile, Cem Esen, Gülsin Onay'la..
Kendimi o küçüklerin yerine koydum.. Tıklım tıklım dolu bir salonda, hayalindeki kahramanla birlikte çalmak.. Başka ne ister ki insan.. Küçükler önce solo çalarak kendilerini tanıttılar.
Ece'yi daha önceden, Evin'in Boğaziçi Konserlerinden biliyorum. Enfes bir Ravel'le coşturdu bizi.. Cem Esen'in Chopin,Polonez'i enfesti.. Iraz'ın Debussy/Ay Işığı aldı rüyalara götürdü bizi..
Sonra ikili gelişler başladı..
Dürrüoğlu ile Iraz, Schubert'in Dört El Piyano İçin fantezisini nasıl, ama nasıl yaşayarak çaldılar.. Olmaz böyle şey gerçekten.. Olurmuş meğer.. Hüseyin Sermet'le Ece gelince anladık.. Bir Mozart yorumladılar ki, Genç Usta ve Kahramanı.. Salon coşkudan yıkıldı..
Finalde, Cem ile Gülsin Onay el ele verdiler.. Bir Paganini/ Lutowski ile açtılar.. Bir Şoştokoviç'le bitirdiler ki, biz de bittik..
Hayatımda bu kadar anlamlı, bu kadar güzel, bu kadar mutlu bir konser daha izlemedim..
Türkiye'nin bugünü ve yarınını bir arada izlemek.. İkisinin de nasıl harika olduğunu ayni anda hissetmek..
Atatürk'ün Çağdaş Cumhuriyeti işte bu!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA