Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İlhan Ağabey!..

Perşembe günü, İlhan Ağabey'in anıtını açtık, Akmerkez'in köşesinde.. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın yaşadığımız ilçeyi heykellere donatma çabalarını hep alkışladık.. 150 olmuş, göreve başladığından beri..
İçlerinde yerini ve şeklini beğenmediklerim var.. Leyla Gencer heykeli en başta mesela.. Ama mesele, sanata değer vermek.. Eksikler, yanlışlar nasılsa düzelir..
İlhan Ağabey'in anıtının açılışına da koşarak gittim.. Ona gazeteci ağabeyim olarak büyük saygı, dostum olarak büyük sevgi duyduğum, bir Cumhuriyetçi olarak (Her iki anlamda da) örnek aldığım için..
Ama töreni yazmak içimden gelmedi..
Niye?..
İlhan Ağabey, bence Türk toplumunun malı.. Bu ülkenin hepsinin!..
"Türk aydınlanmasının simgesi" demedi mi, konuşanlar?..
O zaman niye o açılış bir CHP mitingine döndürüldü?. Niye İlhan Ağabey CHP'ye mal edildi?.
Orada mesela Prof. Emre Kongar konuşmalı ve anlatmalıydı "İlhan Selçuk ve Türk Aydınlanması"nı..
Orada mesela, eski bir Cumhuriyetçi anlatmalıydı, İlhan Ağabey'in ve Cumhuriyet'in, Cumhuriyet için savaşını.. Orada mesela, birlikte yattığı biri anlatmalıydı Ziverbey'i..
Hiç biri yapılmadı. Bir yağcı sunucudan Beşiktaş Belediyesi'nin övgüleri, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da, CHP- AKP savaşından bir sahne daha izledik.
Yahu orda topu topu 150 kişi ya var ya yok.. Onlarla seçim mi kazanacaksın?.
Böyle tatsız bir törenin Cumhuriyet'te bile doğru dürüst haber olmayacağını bilmek zor değil. O halde?..
Anıtın kurdelesini de, o CHP erkanı değil, Cumhuriyet ve İlhan Selçuk ailelerinden seçilmiş iki kişi kesmeliydi.. O zaman anlamlı olurdu..
Çok güzel bir iş.. Çok yanlış bir sunum!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA