Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir zamanlar İngiltere..

Londra Oyunları'nın açılışını Nuri Bilge Ceylan yapsa, böyle yapardı ancak.. Bölüm bölüm unutulmaz güzellikte sahneler.. Ama tamamı, temposuz, ağır, sıkıcı, esnetici..
Hem de "Kendi krallığının sporcuları geçerken kafasını öne eğmiş tırnakları ile oynarken televizyonculara yakalanan Kraliçe" görüntüsü gecenin simgesi..
Oradaki dostlarla konuştum. Tribünlerdeki seyirci de sıkılmış.. "Durmadan dışarıya kaçıyor, orada oyalanıp, geri dönüyorlar, ya da evlerine gidiyorlardı" dediler.. Ekran başında tabii, sadece bizlerin izlediği eklemler var.. Tribündekiler göremiyorlar. Yani orda daha sıkıcı durum..
Londra 2012, duygusallık açısından Moskova 1980'in tozuna yetişemedi..
Teknolojide, Çin'i geçin, 1984 Los Angeles olamadı.
Çıplak gözle 6, ekrandan 10 açılış izledim bugüne dek.. Londra şimdiden unuttuklarım arasına girdi.
Medyamız, hele de izlediğim Eurosport'un anlatıcıları nasıl bu kadar övdüler anlamam mümkün değil.. Caner ile Emre kaç kez "İnanılmaz" dediler sayamadım.. Dostlar neye inanıyor acaba?.
Bir de çok gevezelik ettiler. Pek çok arkadaşım bu gereksiz, anlamsız gevezeliğe tahammül edemeyip TRT'ye geçmişler. Az ve öz konuşan, seyre izin veren TRT'ye..
Bizimkiler, Kraliçe'yi dinlememizi bile engellediler. Gelenektir. Devlet Başkanı tek cümle konuşur. "Bilmem kaçıncı Olimpiyat Oyunlarını açıyorum.." 30 saniye.. Yahu o 30 saniye için susmayı dahi düşünemedi, bizim "Bakın biz ne kadar çok biliyoruz"cu gevezeler ve de o bilgiçlikleri ile şaşırdılar bir de "Açış" konuşmasının bu kadar kısa olmasına.. Ve de meşalenin nasıl oluşturulduğunu da anlayamadılar bir türlü..
Ben gene de Oyunları Eurosport'tan izliyorum. Çünkü sportif naklen yayında "Bilgi" çok yararlı bir. İkincisi, asıl önemlisi Eurosport Olimpiyat yayınlıyor. TRT ise resmen ulusal yayın yapıyor.. Nerde Türk varsa.. Gerisi havagazı..
Yüzmeyi ulusal kanalında yayınlamayan bir ülkenin Olimpiyat yapmaya hakkı var mı, öncelikle Sayın Başbakan'a sormak isterim.
TRT Genel Müdürüne sormanın anlamı yok..
Ben gitmek istedim, götürmediler, ondan eleştiriyorum ya.. Genel Müdür, Londra dönüşü şilt verir, harika(!) ekibine..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA