Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Biri koşmayı öğretsin ne olur?..

Göz göre göre bir madalya şansımızı çöpe atıyoruz.. Yahu bu Londra'da bir tane atletizm hocası yok mu?. Federasyon Başkanı Mehmet Terzi o mesafeleri koştu, o bilir en azından.. Aslında uzman olmaya da gerek yok. İlkokul öğrencisi matematiği yeter 1500'üncü İlhan Tanui Özbilen'e koşu taktiği vermeye..
Bu adam Kenyalı.. Hayat boyu bu yıl adı Diamond/ Pırlanta (Elmas değil) olan Grand Prix yarışlarında tavşan koşmuş. Yarış hızlı geçsin, rekor heyecanı olsun diye ilk turları hızlı geçip yarışı terk edenler var ya, onlardan.. Biz de tavşanı devşirmişiz Kenya'dan..
Adam herhalde önde tek başına koşmaktan sıkılmış olmalı.. Şimdi en arkada, kalabalığın içinde koşuyor. Son Grand Prix yarışında kendini hapsettiği arka kalabalıktan çıkmaya çabalarken, milleti itip kakıncı diskalifiye oldu. Ders almadı..
Yarış başlıyor.. İlhan en arkada.. 1100 metreyi öyle koşuyor.. Bu ne demek bilir misiniz?. Son 400 metreye rakiplerine 15 metre avans vererek giriyor. Avans verdikleri onun bunun çocukları değil.. Dünyanın en iyi 1500'üncüleri..
Sen hem de en iyilere 15 metre avans verirsen, yırtınsan madalya alamazsın artık. Ki İlhan'da yarışı son tura kadar arkadan koşan ama kazanan David Wottle, Yuri Borzakovski gücü ve sürati de yok..
Bu aptalca koşu yüzünden, rahat finale kalacağı yarışta, güç bela "En iyi kaybeden" diye yarı finali geçebildi. Ondan sonraki yarış çok yavaş koşuldu da, Allahtan..
İlhan'ın bugün finalde yapması gereken, tavşanlık günlerinde olduğu gibi hemen öne fırlamak, yarışı kendi temposu ile götürmek. Son turda da, artık Allah ne verdiyse savaşmak.. O zaman madalya şansı olur..
..Ve bir önemli nokta daha.. 1500 yarı finalinde hem en arkada, hem de ikinci kulvarda koştu. 400 metre yarışında ikinci kulvarda koşan ne kadar önde başlar hatırlayın. İkinci kulvar uzundur çünkü. Sen dört tur ikinci turda koşarsan, 1500 değil, 1520 metre koşarsın. Al 20 metre avans daha..
İlhan'a koşu taktiği verecek bir Allahın kulu çıkarsa Londra'da, bu gece ekran başında madalya için heyecanlanırız..
Çıkmazsa, dönüşte sorarız..
"Bu adamı niye devşirdik?. Beslemek için mi?.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA