Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bravo Nevin! Bravolar bravosu!..

İşte bu.. İşte benim beklediğim Olimpik sporcu.. İşte benim beklediğim ruh.. Azim, kararlılık.. İşte benim beklediğim sonuna kadar savaş.. İşte "Önemli olan kazanmak değil, iyi yarışmaktır" Olimpik sloganının gerçek anlamı..
Harika bir seri koştu Nevin.. Sonra harika bir yarı final.. Türkiye rekoru ile final..
Olimpiyat tarihinde ilk defa bir Türk kadını, devşirme falan da değil, doğma büyüme bir Türk kadını, 100 metre engelli gibi, dünyanın en teknik ve çok popüler spor dalında Olimpiyat finaline çıktı.. Güreşte o palavra tek madalyamızı alışımızı dünyada 100, yazı ile yazıyorum, yüz kişi izlediyse şaşarım. Ama Nevin'in yarışında ekran başında olanlar en az bir milyardı..
Bunun ne anlama geldiğini bilmek için sporu bilmek gerekmez..
Finalde de, iki saat önce yaptığı en iyi derecesini tekrarlayıp, yepyeni kendi rekorunu egale etti.. Bir 12.58 daha.. Sezon başında "Hedefim 12.59" demişti. Hatırlayın.. Bir Olimpik sporcudan daha ne beklersiniz?.
Lolo Jones'la, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük engelcilerinden biriyle ayni dereceyi koştu. Fotofinişle geçildi. 2000'de, 2008'de olduğu gibi önünde koşanlardan biri takılsaydı, Nevin'in boynunda bugün madalya da olabilirdi. 100 metre engelli öyle kritik, öyle ilginç bir yarış..
Şimdi Nevin'i kucaklayarak karşılayalım.. Bağrımıza basalım.. Bugün o gün..
Yarın "Gelecek yıl Dünya Şampiyonası'nda madalya nasıl gelir"i araştırmaya başlarız..
Nevin, yarı finalde iyi çıktı. Sally Pearson'dan sonra en iyi çıkış zamanı ondaydı.. Yani çıkış sorunu yok.. Ama ilk engele iyi çıktığı halde, kötü geliyor.. Kendisi "Psikolojik.. Çok heyecanlanıyorum" diye açıkladı.. Ama ayni sorunun finalde de devam ettiğini gördük.. İlk engel en kötü engeli.. Ondan sonra "Muhteşem savaşçı" ortaya çıkıyor.. Hele son metrelerdeki dayanıklılığı, gücü, atağı ve azmi onu Dünya, Olimpiyat Şampiyonu yapmaya dahi yeter..
Düzelmesi gereken tek şey, aslında en kolay olanı.. İlk engele doğru gelecek.. İlk engele önde gelecek..
Çıkış sorunu olmadığına göre.. En zor engellere en iyi geldiğine göre..
İşte bunu arayacak, bulacak, çözecek ve seneye madalyayı boynumuza takacağız!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA