Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Üst not: Artık herkes alıştı aslında.. Güneş, Tevfik, Okurlar, ben.. Hafta sonları reklam yüklemesi olunca, benim tüm meslektaşlarca kıskanılan bol yerim daralıyor.. O zaman da olan, en başta Tevfik'le Güneş'e oluyor.. İşte Abuzittin bu hafta da beklemek zorunda kaldı.. Bilmem artık özür dilemeye gerek kaldı mı?. hu.

***
Abuzittincim,
Bu ne hal kardeşim, eski Beyrut'a dönmüş bi halimiz var. Bu acı konulara girmek istemiyorum, çünkü artık moralim de bozuluyor. Bi şeyler yapamamanın aczi insanın içine çöküyor. Tamamen seyirci kalmak ne kötü!
İçimizi daha da karartmadan konuyu değiştireyim..Yaz bitti. Vücuduna yeterli D3 vitamini yükledin mi? Güney Ege ve Akdeniz de yaşayanlar Ekim sonuna kadar, güneşten en ucuz, hatta ne ucuzu bedava D3 vitamini alma şansına hâlâ sahipler. Her gün 20 dakika güneş banyosu yeter.
Kanda D3 vitamini serumu yüksekliğinin, başta bazı kanser çeşitleri olmak üzere, insanları bi sürü hastalıktan koruduğu tespiti, dünyada bi çok hekim tarafından kabul görmekte. Bunlar klinik araştırmalarla da doğrulandı. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu D3 için "Hekim Vitamin" diyor ki doğrudur.. Bu vitamin, hap halinde eczanelerde de satılıyor.. Hâlâ yararlanmıyorsan yazık ediyorsun. Hemen internete gir. Ciddi sağlık sitelerine bak, sonra doktoruna danış ve D3'e başla! Tabii doktorun da başla derse başla!
Esasında, gene sağlıkla ilgili, başka bi şeyden bahsetmek istiyorum. Geçenler de Adnan Akar'la telefonda konuştum. İmmunat adında, bitkilerden "gıda destekleri" üreten bi kuruluşun genel müdürü. Ciddi çalışan aktarları tenzih ederim, bu öyle sıradan bi firma değil, ürettiği mamulleri AB'de pazarlayan bi şirket. Türkiye'de böyle ciddi çalışan bir iki yer daha var. Mesela eski Maliye Bakanlarımızdan Zekeriya Temizel'in başında olduğu " tabia".. Bu ürünler, aktarlarda maktarlarda değil bellibaşlı eczanelerde satılıyor. İnsanlarımız, böyle laboratuarlar çoğaldıkça, yararlı bitki diye ne idüğü belirsiz otları içmekten kurtulacaklar.
Gene, Adnan Akar'la yaptığım konuşmaya döneyim. Zerdeçalın ekstresini yani öz suyunu çıkartmışlar. Bu ilk defa oluyormuş. Zerdeçal bizim dedelerimizden ninelerimizden duyduğumuz çok yararlı bitkilerden biridir. Yabancı dilde circumin veya turmeric diye geçiyor. Bunun, kanser hastalarına da yararlı olabileceğine dair Batı Alternatif tıbbında ciddi çalışmalar var. Ayrıca zerdeçalın kemoterapi görenlerde tedaviyi desteklediği, kemoterapinin verdiği zararları bir derece azalttığı neredeyse kesin. Adnan Akar da aynı kanıda ama ne yazık ki bizim tıbbımız, onkologlarımız doğal ilaçları ciddiye almadığından zerdeçaldan yeterince yararlanamıyoruz. Oysa çok kuvvetli bi antioksidan, bağışıklık sistemi destekleyicisi. Yani sağlıklı insanların da hastalıktan korunmak için kullanabilecekleri bi madde. Adnan Akar da "...gıda desteklerini yok saymayalım, mevcut tıbbın yanında bunları da kullanalım" diyor. Akla yatkın bi yaklaşım.
Batı Dünyasında, biliyorsun, yararlı birçok bitki ekstresi var ama eksik olmasın hükümetimiz, Türkiye' de satışlarını yasakladı. Bereket, birkaçı, artık bizde de üretilebiliyor. Esasında bunlar destekleyici filan değil resmen ilaç! İmmu-nat'ın Avrupa'da satışı başlayacak bitki özü, XP S6 adını taşıyor ve AB bunun, bağışıklık sistemini desteklemenin yanında, özellikle, şeker, tansiyon, kolesterol problemlerinde insan sağlığına yararlı olabileceğini kabul ediyor.
Bizim tıp hâlâ doğal ilaçları ciddiye almasın. Ama XP S6 (biraz roket adına benzese de) Avrupa'ya girdi. Bütün acı haberlere rağmen pazar günü için güzel bi haber bu.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş
tecelligunes@yahoo.com.tr
NOT: Kurthan Fişek hocamızı kaybetmişiz. Çok uzaklarda olduğumdan son vazifemi yerine getirememenin üzüntüsü içindeyim. Adam gibi bir adam daha aramızdan kaydı gitti. Allah rahmet eylesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA