Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nazlı Hanım'dan 12 Eylül!..

Kendisinden pek hoşlandığımı söyleyemem ama, yazılarını en keyifle okuduklarımdandı, Burhan Ayeri.. Akşam'daki televizyon ağırlıklı sütununu kaldırdıklarında çok üzüldüm.
İki Tercümancı, Nazlı Hanımla (Ilıcak) Burhan Ayeri, son zamanlarda bir anlaşmazlığa düşmüşlerdi. 12 Eylül sonrası Ankaragücü küme düştüğü halde, Kenan Evren'in emri ile birinci lige geri dönünce, Nazlı Hanım "Evrenspor" adlı ünlü yazısını kaleme almıştı. Burhan "O yazı yüzünden gazete kapandı" demişti. Nazlı Hanım "O yazıyı yazı işleri koymadı. Yazıldı ama yayınlanmadı. Burhan yanlış hatırlıyor" dedi..
Ama ben de hatırlıyorum. Üstelik İstanbul'da değil, Ankara'da yaşıyordum ve o yazıyı gördüm. Ankara baskısında vardı da, sonra mı çıkarıldı acaba?.
Neyse..
12 Eylül sonrasının en gözü kara gazetecilerindendi Nazlı Hanım. Kaç defa gazetesinin kapatılmasına sebep oldu bilmem. Bir defasında eşi Kemal Ağabey, bana kahkahalar atarak anlatmıştı.. "Ben Avustralya baskısını kurmak için Sydney'e gitmiştim. Gazete Nazlı'nın yazısı yüzünden gene süresiz kapatılmış. Ankara'da Kenan Evren'i ziyarete gittim ki, açılma izni alayım.."
Evren kabul etmiş Kemal Ağbiyi.. Sohbete başlamışlar.. Daha evvelden tanışıyorlar çünkü.. Kemal ağbi, işi şakaya vurmuş..
"Paşam, orda burda konuşuyor, kadınlara eşit haklar diyorsunuz.. İşte işi onlara bıraktık gittik, başımıza gelene bakın.."
Nazlı Hanım'la fikirlerimiz pek uyuşmaz. Ama sevgim ve saygımı etkilemez bu.. Düşündüğünü, gerçekten düşündüğünü yazar. Kafasında hesaplarla oturmaz yazısının başına..
12 Eylül'ün en savaşçı gazetecisinin kaleminden 12 Eylül'ü okumak ilginç geliyorsa size, "Nazlı Ilıcak/ 12 Eylül Kazanında Bir Gazeteci" kitabını (Doğan Kitap/ 16 lira) tavsiye ederim..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA