Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kalbiniz çocuklara çarpsın!..

Önce bir bilgi notu.. Okuyun lütfen..
"Günümüzde, gelişmekte olan ülkelerde her yıl 8- 12 milyon çocuk kalp bozuklukları ile doğmakta; bu talihsiz çocukların yarısı, maddi kaynak veya insan kaynağı yetersizliği nedeniyle ilk iki yıl içinde yaşamını yitirmektedir. Söz konusu ülkelerde açık kalp ameliyatı olmayı bekleyen çocuk sayısı ise 5 milyon civarındadır.
Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük cerrahlardan olan Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos'un 1998 yılında İsviçre'de kurduğu Herkes İçin Kalp Vakfı, kalp-damar hastalığıyla doğan çocukların ihtiyaç duydukları tıbbi yardıma ulaşabilmeleri için maddi ve manevi gerekli her tür desteği sağlamaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 13 bin çocuğu sağlığına kavuşturan Vakıf, aynı zamanda, ilgili ülkelerde kurduğu bölgesel enstitüler aracılığıyla kalp doktorlarının eğitilmesine ve yerel sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır."
Şimdi de benim notumda sıra..
Alex ve Renee Niklan benim en sevgili dostlarım.. İsviçre'de yaşıyorlar, yıllardır. Onlardan çok söz ettim bu sütunlarda.. Eski okurlar, Renee'nin üretken bir sanatçı olduğunu bilirler.. Bu defa 19 eserini satışa sunuyor.. Gelirin tamamı işte bu vakıf yararına..
Sergi bu akşam, Süzer Plaza altındaki Ekav Galerisi'nde açılıyor.. Gelecek hafta sonuna kadar, görebilir, alabilir ve bir kalp hastası çocuğa bir "Yaşam" armağan edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA