Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Aykut!..

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü olduğu son iki sezonda harikalar yaratan ve Devlet Opera ve Balesine hele geçen yıl "Altın Sezon" yaşatan Aykut Çınar'ın istifa ettiğini üzüntü ile duydum..
Bunları, 1957'den beri bu ülkede Opera ve Bale izleyen ve yazan biri olarak söylüyorum.
Selman Ada, Rengim Gökmen'in yerine vekaleten atandığında Çınar'a "Sizinle çalışmak isterim" demişti. Yakın dostum Aykut'la, haberin hemen arkasından konuştum.. "Sayın Ada'ya 'Ben iki sezon çok özgür çalışmaya alıştım.
Sizin çalışma ilkeleriniz Rengim Gökmen'den farklı olabilir.
Dostça ayrılalım' dedim. Kabul etti. Bu yıl biraz daha fazla şarkı söylemek istiyorum" dedi. Çınar, ülkemizin en iyi tenorlarından biri.. Onun sahnelere dönmesi güzel.. Ama yöneticiliği de çok güzeldi.
İki sezonda kısıtlı salon imkanları içinde 497 temsil gerçekleştirdi. 257 bin 141 bilet sattı. 4 Dünya, 2 Türkiye prömiyeri yaptı.
Yurt içinde ve yurt dışında turneler düzenledi. Mozart'ın Saray'dan Kız Kaçırma'sını Çin'de sahneledi, başrolü de kendisi seslendirdi. Çocuklara önem verdi. Onlar için 68 temsil yaptı. Çocuk korosu ve balesine çok ağırlık verdi.
Dilerim gelenler bayrağı daha ileri taşırlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA