Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Futbol Topu!..

Geçen hafta sonu bir paket geldi gazeteye..
Hemen orda açtık.. İçinden o garip biçimli Amerikan Futbol Topu çıktı.. Gülmeye başladım..
Yıl 1945, 46 falan.. Yaş altı, yedi..
Bandırma'da savaş sonrası en yokluk günleri..
Resmen gazete kağıdını topak yapıyor, iple sarıyor ve top diye oynuyoruz. Bir kullanılmış tenis topu her nasılsa elimize geçerse bayram..
Zıplıyor çünkü..
Bir gün babam "Aslan Amcanız Amerika'dan yazmış. Dönüyor. 'Çocuklar bir şey istiyor mu' diye sormuş. Aslan Amca, Türkeş..
Ağbim "Fotoğraf Makinesi" dedi.. Ben "Futbol Topu.."
Aslan Amca geldi. Ağbime bir makine.. Tıkır tıkır çekiyor.. Benim top sönük.. Pompa da almış, Aslan Amca.. Tedbirli ya.. Hemen şişirdik.
Şiştikçe o garip, yumurta gibi şekil ortaya çıkmaya başladı.. Meğer Amerikan Futbolu diye bir futbol varmış Amerika'da.. Bu topla oynanan.
Aslan Amca ne bilsin.. "Futbol topu" deyince vermişler kutuyu eline..
Hayal kırıklığımı düşünebiliyor musunuz?.
Ve de arkadan, mahallede çocuklara alay konusu olma..
Amerikan Futbol Topunu bana Pepsico göndermiş.
Doritos tüm dünyada 1 milyon dolar ödüllü bir reklam yarışması açmış. Kazanan reklam, dünyanın en pahalı reklam ortamı olan Amerikan Futbolu Final Maçı demek olan SuperBowl/Süper Kupa'nın devre arasında, televizyonlarda yayınlanacak. Ayrıca Universal Stüdyolarında bir yıl da çalışma fırsatı..
Ayrıntılar için tıklayın. doritos.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA