Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki güzel kitap!..

Ama nasıl iki güzel ve çok işlevsel iki kitap.. İkisi de ayni günde geldi..
İkisini de okumadım.. Okumaya gerek yok.. Şöyle bir karıştırmam yetti sizlere tavsiye etmem için..
Birisi "Sanatın Tarihi!."
Özkan Eroğlu, başlangıcından bugüne sanatın küçük bir tarihini sunuyor sizlere.. Kağıt güzel, baskı güzel.. Çünkü içinde o sanat tarihinin fotoğrafları var..
Ansiklopedi gibi kullanın. Merak ettiğiniz dönemi, ya da sanatçıyı okuyun, eserlerine bakın.. Ya da baş ucunuza koyun.. Rastgele bir sayfa açıp, karşınıza çıkanı okuyun yatmadan önce.. Öylesi..
Vaktiniz varsa, başından sonuna okuyun sırayla.. Sanat tarihi uzmanı olun, kendi çapınızda..
Basan Tekhne Yayınları, sanat üzerine başka hoş kitaplar da çıkarmış, geçen yıldan beri.. Meraklısı tıklasın.
www.tekhneyayinlari.com

***
Öbür kitap Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkmış.. Büyük boy, kalın kapak..
Adı "İçindekiler!.."
Neyin içindekiler.. Kitapta yer alan tariflerin..
Anladınız, yemek kitabı bu.. "İyi yemek yapmak için, 'İçindekiler'i tanımak, koklamak, denemek şart" diye başlıyor, benim en nefret ettiğim bamyaların üzerindeki sayfada..
Cemre Narin ve Begüm Atakan'ın hazırladıkları kitabın harika fotoğraflarını Ahmet Ağaoğlu ve Yıldıray Çan çekmiş..
Kitap, sadece yemek yapmak için değil. Okumak ve öğrenmek için de güzel..
Paplo Neruda'nın Domates Kasidesi'ni bilir misiniz mesala?. Ve de domatesi buz dolabında tutmanın onun lezzetini yok ettiğini..
Bu kitaptan bir tane daha alacağım.. Biri evde duracak.. Fatoş okusun da, mutfağımı daha lezzetli hale getirsin diye.. Öteki, gazetedeki odamda.. Bilgisayarın yanında.. Karıştırıp karıştırıp size bir şeyler, ama meraklı bir şeyler nakletmek için..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA