Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sarah Chang!..

İş Sanat'ta da sezonu sonunda açabildim, vakit bulabilip..
Sarah Chang resitali diye koşup gittim. Meğer Valencia Oda Orkestrası konseriymiş. Sarah konuk sanatçı..
Bir tek keman sonatı Sarah'a doymamıza yetmedi tabii.. Amerika'da doğup büyümüş Çin asıllı sanatçı, günümüz en büyük kemancılarından biri.. Nasıl doyulur ki?. Şef, Sarah'nın solo bis yapmasına da izin vermedi. İki biste de, orkestra eşlik etti gene.. Bana da görgüsüzlük gibi geldi. Her dönüşte Sarah'ya yönelik alkışları ille de kendisi ve orkestrası paylaşsın ister gibi..
Valencia Orkestrası çok sıradan geldi bana.. Bu ülkede bu çapta en az 10 orkestra vardır.. Öyle ruhsuz, öyle "Bitse de gitsek" havasında çaldılar ki..
Bir de anlamadığım..
Programda son parça "Dvorak Üfleme Çalgılar için Serenad." Programın kapağındaki resimde, yaylıların arkasında iki sıra üflemeliler duruyor ayakta..
Ama Dvorak başladı, üflemeli yok.. Üflemeli çalgılar serenadını yaylılar çalıyor?.
Niye?.
Masraf olmasın diye üflemelileri getirmediler diyelim.. Yahu yaylı çalgılar için bin eser var, klasik müzikte.. Onlardan birini çalsana o zaman..
Alay mı ediyor bunlar, İstanbul sanatseverleriyle?
İş Sanat buna nasıl razı oldu acaba?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA