Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bakanlarımız kimin yanında? (2)

Bakanımız, Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan.. Eski meslektaşımız..
RTÜK ona bağlı..
Anladınız tabii, konuyu..
Aylardır yazıyorum, ama ne eylem var, ne söylem. İlgililer ve bilgililer, Sfenks!..
Kasım ayında, büyük çoğunluğu iktidar partisi tarafından seçilmiş ve atanmış, Özerk Kurum RTÜK, LigTV'nin milyonlarca sporseveri ekran başında eşek yerine koymasına daha fazla tahammül edemedi ve ittifakla bir karar aldı. Artık canlı yayınların üzerine reklam bindirilmeyecek, maç yayınları temiz ekranda yapılacaktı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girecekti. Kasım ortasında yazdım ve size haber verdim. "Bu hafta maçları kirletilmemiş, ırzına geçilmemiş ekranda izleyeceksiniz!."
Çok safmışım. Karar, Resmi Gazete'de çıkmadı. Çıkmayınca yürürlüğe girmedi. İki hafta daha çıkmadı. Resmi Gazete yönetimini eleştirirken, öğrendim ki, karar Resmi Gazete'ye ulaşmamış.
RTÜK'ten çıkan karar Resmi Gazeteye nasıl ulaşmaz?.
Araştırdım ki, sistem şöyle işlermiş. "RTÜK aldığı kararları bağlı olduğu Devlet Bakanı'na yollarmış.
Bağlı olduğu Devlet Bakanlığı da, Bülent Arınç'ın zamanında, geldiği gibi otomatik Resmi Gazete'ye yollarmış, anında..
Zaten yapacak başka şeyi de yok. Bakanın, Özerk Kurumun aldığı karara itiraz hakkı yok. Geri gönderme hakkı yok. Bekletme hakkı hiç yok. Bakanlar Kurulu değişirken, RTÜK bu defa Yalçın Akdoğan'a bağlanmış ve ne olmuşsa, ondan sonra olmuş.
Devlet Bakanlığı kendisine gelen RTÜK kararını kasım, aralık, ocak, şubat bitti, dört aydır, Resmi Gazete'ye göndermiyor ve sümen altında tutuyor. Bu ne demek?. Bu şu demek?. Her hafta 9 maçı canlı yayımlayan LigTV, sporseverleri çıldırtmaya devam ederek, milyonlar kazanmaya devam ediyor.
Yani fevkalade hassas bir "Akçalı" iş..
Yazdık. Sorduk. En son, Milletvekilim Sırrı Süreyya Önder'den burada açık mektupla rica ettim. "Sayın Akdoğan'la görüşmelerin devam ediyor.
Araya şakayla karışık, bu konuyu da sıkıştır" diye..
O da işe yaramadı..
Akdoğan'ın Bakanlığı, işte mart geldi, kararı hala Resmi Gazete'ye göndermedi.
LigTV haksız kazanca ve milyonları cebe indirmeye devam ediyor. Sporsever ekran başında çıldırmaya devam ediyor. Biz burada yazmaya devam ediyoruz.
Ama Sayın Akdoğan da eylemsizlik ve söylemsizliğe devam ediyor. O zaman, ben de soruyorum. Sayın Bakan, kimin yanındasınız?.

***

Gazeteci Bakanın, herhalde benim vergilerimle maaş alan bir basın danışmanı vardır. Lütfen gelecek hafta içinde beni arar ve bu konuda bilgi verir mi?.
Çünkü dört ay süren sessizlik aklıma kötü ihtimaller getiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA