Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Koltuklar boş.. Müzisyenler nerde?.

Aziza Zadeh'te merdivenleri bile doluyken Cemal Reşit Rey'in, Oscar Benton'da yarıdan fazlasının boş olmasına da o kadar üzüldüm.
O boş koltuklarda oturması gerekenler, nasıl muhteşem bir müzik gecesi kaçırdıklarını hayat boyu öğrenemeyecekler.
Oscar Benton 1970'ler ve 80'lerde dünyayı niye salladığını kanıtlarken, arkasındaki olağanüstü gurup da harikalar yarattı. İki gitar, bir bas, bir davul ve bir piyanodan oluşan beşlinin her birini, solo olarak inanın saatlerce dinleyebilirdim. "Bensonhurst Blues" onu tüm dünyada liste başı yapan parçaydı. Alain Delon'un yönettiği ve başrolünü oynadığı "Pour la Peau d'un Flic" filminde kullanılınca büyük yankı yaptı. Ayni parça 1999'da "La Bûche" filmine soundtrack ve birçok TV programına sinyal müziği oldu.
Oscar Benton 2011' de çıkardığı "Oscar Benton Is Still Alive" albümüyle dünyanın dört bir yanında konserler vermeye devam ederken Türkiye'ye de geldi sonunda, işte ve belki de hayatında ilk defa boş koltuklara söyledi..
Tenha salonda gene bir, tek bir tane müzisyen görmedim.
Dünyanın en ünlü Blues şarkıcılarından biri ayağınıza geliyor ve siz merak edip gitmiyorsunuz?. Nasıl sanatçı, nasıl müzisyensiniz siz yahu?.
Bir meslek ustanızın konserinde görünmeye utanıyor musunuz, yoksa kıskanıyor musunuz?.
Biriniz ne olur beni arayın da sebebini söyleyin..
Sakın ha "O gece yoğundum" demeyin.
Yüzlerce konser izledim, hiçbirinde sizi görmedim.
Hepsinde mi yoğunsunuz?.
Hemen her gece yoğunsanız niye durmadan "İş bulamıyorum" diye ağlıyorsunuz?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA