Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul Emniyet'te değil..

İstanbul'da bir Emniyet Müdürü olmadığını bir kez daha gördüm. Pazartesi sabahı beni uyandıran radyomda polisin bir uyarısı vardı. Telefonla yapılan dolandırıcılığa karşı halkı uyandırıyordu. Laf ola, torba dola..
Yahu ne uyarısı.. Ben geçen hafta, dolandırıcıların hem telefonunu hem adlarını yazdım.
Geçen yıl Vizyon Kargo imişler. Bu yıl Maya Kargo olmuşlar. "Kargonuz teslim edilmedi. Bizi arayın" diye cebinize not atıyorlar.
0212 908 02 51 diye bir numara. Çeviriyorsunuz. Otomatik cevap.. "Kargo için biri, falan filan.. Operatör için 0'ı çevirin." Hepsini çevirdik, açan yok. Sonra Google'a girdik ki, tonla başlık. Bu numara halkı dolandıran bir guruba aitmiş meğer. Kazığı yiyenler yazmışlar..
Oturdum, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne "Açık ihbar" yazdım. Yayınlandı.
Yahu biri, bi zahmet arar. Tık yok.. Ertesi gün numarayı çevirdim. Kapalı.. Daha ertesi gene kapalı.. "Demek polisim duruma el koydu" dedim. Benimle iletişime geçme tenezzülünde bulunmayışlarına bile kızmadım.
Ama hafta sonu baktım, telefon yeniden açılmış. Bu satırları yazarken denedim. Gene açık. Ayni otomatik ses.. "Maya Kargo' ya hoş geldiniz.. Kargo takibi için 1.. Falan filan.."
Peki nedir bu İstanbul Emniyet Müdürü?. Sorumlu şube müdürleri.. Nedir bu?.
Radyoya ilan ver, "Dolandırılma" diye..
Dolandırıcı şirketi sana bildirelim.. Uyu..
Yazıklar olsun size.. Hepinize..
İstanbul halkı!.. Emniyet'te değilsiniz!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA