Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gülmek isteyenlere bire bir..

Ray Cooney olmasaydı, Türkiye'de özel tiyatrolar olur muydu diye çok düşünmüşümdür. Dormen Tiyatrosu'nun adını duyuran deli dolu komedilerin yazarıdır o.. Gerçi Dormen, ilk zamanlarında tiyatro tarihinin en önemli oyunlarını da oynardı, ama zamanla onlar unutuldu, geriye sadece vodviller kaldı ya.. Kerem Alışık sağ olsun, kendi tiyatrosunda, o eski günleri canlandırma savaşı veriyor.
Hangisi Karısı da bir Cooney oyunu..Kaç kez, kaç tiyatroda ve kimlerden izlediğimi artık unuttum.
Sevgili arkadaşım Ece Gürsel "Oyunculuğa da başladım, gel gör" deyince hatrını kıramadım. İyi ki de kıramamışım.. Tiyatro Dünyası Oyuncuları çok sevimli sahnelemişler, Cooney klasiğini.. Keyifli, neşeli bir gece geçirdim.
Londralı taksi şoförü nasıl başarmışsa iki kadınla evlenmiş. Londra'nın iki ayrı semtinde iki evi var. Taksici ya.. Gece vardiyası, gündüz vardiyası diye uyutup durumu idare ediyor. Ta ki, bir olayda yaralanıp hastaneye gidene kadar.
Kafayı vurmuş, oraya iki adresi de verince, iki semtin karakolu da olayın peşine düşüyor ve.. Gerisi gır gır..
Oyuncuların hepsi çok iyiydi. Eşlerden birini oynayan bizim Ece çok umutlu bir başlangıç yapıyor.. Kızda marifet bol. Oyuncu koçu da öbür eşi oynayan Ümmühan Kıldiş'miş.. Ümmühan çok çok iyi..
İki eşli şöförde de bir eski manken var. Berke Hürcan ve alkış.. İki dedektifte Celal Belgül nasıl başarılı.. Genç Ferhat Balaban da idare ediyor.. Can Mutlucan da çok şirin bir tipleme yapıyor, komşuda..
Ama oyunun yıldızı, sahneye de koyan Can Törtop.. Şöförün yardımına koşarken işleri kördüğüm eden arkadaşında müthiş bir vodvilci olarak ortaya çıkıyor.
Siz de hoşça vakit geçirmek isterseniz, tıklayın. Evinize yakın bir salona da gelirler mutlak..
http://www.tiyatrodunyasioyunculari.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA