Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hoş geldin Orhan Atik!..

Orhan Atik adını ilk defa salı günü, haber kanalları alt yazılarında okudum. Galatasaray'ın başına geliyormuş.. Geçici.. Akhisar maçına takımı o çıkaracakmış..
Avrupa'dan elenen, ligde Avrupa hakkı elde etmesi de mucizelere kalan Galatasaray'ın önündeki tek yol Kupa.. Kupaya "Tamam/ Devam" maçı ertesi gün.. Mustafa Denizli böyle bir günde terk edip kaçmış..
A2 takımının hocası isimsiz bir genç adam tonlarla yükün altına atılmış.
Atik'in kendisini de ilk defa Akhisar maçı sırasında ekranda gördüm. Mustafa Denizli'nin o bitik, o maçı daha sahaya çıkarken kaybetmiş, hayattan bezmiş, tükenmiş halinin aksine, insana güven ve inanç veren bir görünüşü var.. Canlı, dik ve şık!.
Sahaya çıkardığı takıma, "Mevcutlar içindeki en iyisi" denebilir. Denizli gibi saçma cambazlıklar yapmamış. Herkesin bildiğinin o da farkında.. Her yer için en verimli adamı, aynen koymuş..
Mustafa Denizli, Sabri'nin sağbek, Bilal'in oyun kurucu olduğu Galatasaray'ın nasıl futbol oynadığını ilk yarıda görüp anlayabildi mi acaba?.
Ben Atik'in yerinde olsam, sahaya çıkan onbirde, Denayer değil, Semih'i oynatırdım. İki sebepten.. Birincisi Semih, bakmayın siz Fener medyasının "Bitirme" çabalarına.. Gökhan'ı bitirdiler. Onlar Galatasaray'ın iyilerine tahammül edemez, tribündeki geri zekalıları gaza getirip, yuhalatır, takımı bitirirler. Semih bu ülkenin yetiştirdiği en iyi stoperlerden biri.. Galatasaray'ın hele bu kadro içinde "Kazanılmış" Semih'e şiddetle ihtiyacı var..
Ve de ikincisi.. Asıl Milli Takımın ihtiyacı var.. Haziranda Fransa'da Alves ve Kjaer ya da, Alexis ve Marcello, hele Chedjou ve Denayer oynamayacak.. Üç büyüklerin stoperlerinin hemen hepsi yabancı.. Kim oynayacak Orhan Atik?.
Semih'i "Türkiye için" kazanmak zorundasın..
Bu yüzden Bilal sakatlanıp çıkarken, Semih'i stopere alıp, ortaya Denayer'i çekeceğini düşündüm. Bu takımın Sabri ve Umut'la birlikte en koşan adamı Denayer.. Savunması zayıf ama, mücadeleci, hırslı ve hızlı. İleriye oynamayı seviyor. Ön libero için en iyi adam.. Donk palavrası değil.. Hala sana onu tavsiye edenler var. Sakın ha.. Sakın ha..
Hiçbir işe yaramayan, takımı nerdeyse 10 kişi oynatan Podolski'yi dışarı alırken, bir daha Semih geldi aklıma.. O stopere, Denayer, Sabri'nin çıkışı ile zayıflayan sağın önüne.. Gene gerekçesini anlamadım, bir başka Donk'u, Emre Çolak'ı soktun..
Başkaca eleştirim yok Orhan!.
Kimsenin etkisinde kalmaz, hele bu Fener medyasına ve şartlanmış, ezberci, klişe Galatasaraylılar'a hiç kanmaz, bildiğini, inandığını yaparsan, Galatasaray'ın başında seni uzun yıllar tutacak ışığı gördüm sende Orhan!.
Genç takımın başından Derwall'in yanına gelen ve Derwall'e çok şey öğreten genç Mustafa Denizli'nin ışığını.. Hey gidi günler hey!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA