Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cruyff mu?..

Salı sabahı, "Siz hiç Messi, Suarez ve Neymar Üçlüsünü, hatta Barçalı öteki yıldızları bu kadar kötü oynarken gördünüz mü" demiş, "Acaba maç öncesi Johan Cruyff için yapılan akıllara seza gösteri ve bütün maçı 'Teşekkürler Johan Cruyff' tabela ve dövizleri arasında oynamaları mı ezdi, bu efsane adamları," diye de sormuştum..
"Bu sorunun yanıtını en iyi uzmanları bilir" diye düşünmüşken aklıma Milli Takımlarda görev yapmış iki spor psikolojisi uzmanı, yani mentör, Dr. Acar Baltaş ve Turgay Biçer'in adları gelmişti. Bu yazımı okur da fikirlerini söylerlerse mutlu olurum.
Öğleden sonra evde gazeteleri okuyorum Baktım, The New York Times'da dünyanın yaşayan en ünlü futbol yorumcusu Rob Hughes da "Cumartesi gecesi Nou Camp'ta, Johan Cruyff için yapılan gösterinin çok 'distracting' ve kaçınılmaz olarak çok 'mawkish' olduğu söylenebilir" diye yazmıyor mu?
Cümledeki iki sözcüğü bilerek İngilizce bıraktım..
Distracting "Dikkat dağıtıcı" demek.. "Konsantrasyonu bozmak, delirtmek, dikkati başka tarafa çekmek, rahatsız etmek"e kadar uzanan, ama hepsi olumsuz anlamları var.
Mawkish ise daha sert.. "Tiksindirici, mide bulandırıcı, iğrenç derecede aşırı duygusal" anlamına geliyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA