Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Herkese, Her Yerde Kitap!..

Başlıktaki sözcükler bir vakfın adı.."Herkese Her Yerde Kitap!."
Amaçlarını "Daha iyi bir Türkiye yaratmak için okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve kitapların ihtiyaç sahibi herkese her yerde ulaşmasını sağlamak" diye özetliyorlar..
Ben sevgili kardeşim Burcu Hanif sayesinde tanıştım vakıfla.. Yıllardan beri köy okullarına biriktirip biriktirip kolilerle kitap yolluyor ya, Yasemin.. Burcu "Biz de bu işi yapıyoruz. Siz kitapları vakfa verin. Biz en ihtiyaç duyulan yerlere yollar, çocuklara ulaştığını da takip ederiz" deyince, çok mutlu olduk, Yasemin'le.. Aylardır tıkır tıkır işliyor sistem..
Burcu'nun vakfı, dünyada ilk kez, "Nisan Ayının Üçüncü Pazarı"nı insanların birbirlerine kitap hediye etmesini sağlamak, hediye vermenin ve almanın mutluluğunu insanlara yaşatmak için "Kitap Hediye Günü" ilan etmiş. İlk organizasyonu da kendileri yapmışlar.. Şimdi "Üçüncü pazar geçti.. Bu ne diyeceksiniz.."
Kitap Hediye etme, 17 Nisan'la sınırlı değil ki. Her gün.. Nisanın Üçüncü Pazarı bir simge..
Vakfın bir başka yöntemi daha var.. O devamlı mesela.. Bir kitabı alıyor, okuyor ve bir arkadaşınıza yolluyorsunuz.. "Ben bu kitabı aldım, okudum, sana hediye ediyorum. Sen de bir kitap al, oku ve birine hediye et" notu ile.. Hani geçen yıl bir "Buzlu kovayı kafaya geçirip meydan okuma" vardı ya, onun gibi.. Elimde şu an bir kitap var. Okumam bitince bir gazeteci dostuma yollayıp, arkasını takip edeceğim. Bakalım okuyup, yazacak mı?.
Bülent Şanver'in Başkanı olduğu vakfın yönetim kurulunda Burcu'dan başka, Yosun Güreli, Yusuf Köse, Koray Tulgar var. Bir başka sevgili dostum Metin Kaşo da yedek üyeymiş.
Vakfı daha yakından tanımak için tıklayabilirsiniz..
www.herkesekitapvakfi.org

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA