Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ankara’da harika konser!..

Bu gece Ankara'da fevkalade ilginç bir konser var.. Müziğe biraz meraklı olanlar ve de vakit ayırabilenler, saat 20.00'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Salonunda olsunlar.
Geçen yıl İzmir'de kurulan Brass Filarmoni orkestrasını izlerseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Bugün Aspor'daki TV çekimim olmasa, atlar Ankara'ya giderdim öylesi..
Brass Filarmoni, ülkemizi yurt içinde ve dışında yıllardır başarı ile temsil eden CSO, Bilkent Senfoni, Borusan Filarmoni, Ankara ve İstanbul Devlet Operası ve Konservatuvar orkestralarında çalışanlar ve konservatuar mezunu genç sanatçılardan oluşuyor.
Amaçları, bugün tüm gelişmiş ülkelerde bayram ve coşku günlerinde birlik ve beraberliği sağlayan yaşam sevinci ve coşkusunu yaratan Brass orkestra müziğini ülkemizde de yorumlamak. Tarih boyu Türk Beylik ve İmparatorluklarının kurulmasına olduğu kadar korunması yönünde de büyük güç kaynağı olan Türk Boru/ Davul Müzik Kültürü Geleneğimizi bugünün kuşaklarına hatırlatmak.
Kuruluşta büyük emeği geçen Erden Bilgen "Hiç bir kurum veya kuruluşa bağlı olmayan bu orkestramızı öncelikle kendi mesleki yaşamımıza daha fazla renk ve coşku katmak için kurduk" diyor.. İDSO'nun memurları okusunlar..
Konser programı da zengin.. İşte bir kaçı..
Dimitri Şostakoviç, Jazz Suit,
Jean Baptiste Lully, Türklerin Tören Müziği
W.A. Mozart, Türk Marşı
George Gerswhin, Blue Rhapsody
Erden Bilgen, Mehteran Fanfar
Dede Efendi, Yine Bir Gülnihal.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA