Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu senin eserin Alp Yalman!..

Şu tabloya bakar mısınız?.
Özbek biraderler, Levent (Sen kimsin) Nazifoğlu, Riekerink, Ayhan Akman!..
Hani şairin "Öyle bir manzara ki, görse şaşar Anibal" dediği türden..
Galatasaray'ı yöneten beşlinin tablosu bu..
Ressamının adı da Alp Yalman..
Galatasaray'ın bu ellere düşmesi ve kalmasının sebebi, benim 40 yıllık sevgili dostum, Galatasaray'ın anıt başkanı Alp Yalman..
Özbek biraderlerin tuzağına nasıl düştüğünü bana anlattı. "Bana değil, kamuoyuna anlat" dedim.. Sustu.. Çıt çıkarmadı. Daha beterini yaptı. Danimarka kampına gidip Dursun Özbek'le poz vererek bir de beni yalancı çıkardı.
Şimdi camiada "Alp Başkan ikili oynadı" deniyor benim can arkadaşım için ve cevap veremiyorum. Çünkü en başta ben, bana başka konuşup, başka şeyler yapan Alp'e güvenemiyorum..
Alp Yalman, Özbek kardeşlerin görev başında kalmasını sağladı. Alp Yalman Biraderlerin Riekerink gibi futbol fakiri bir adamın Teknik Direktör atamasına alet oldu. Alp Yalman, Galatasaray 12 yaş takımına bile hoca olamayacak Ayhan'ın Riekerink'e yardımcı atanmasına olanak verdi. Alp Yalman, Levent (Sen kimsin) Nazifoğlu'nun Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi ve Florya sorumlusu olmasını sağladı.
Bu kadar günahın kefareti büyük olacak Alp, bilesin!.

***
Galatasaray oynadığı değil, oynatıldığı rezil futbolla Karabükspor'a 4-0 kaybedebilirdi.
Hakemin anlamsız uzattığı saniyelerde attığı golle 1-0 kazandı. Kazanmasa hatta 4-0 kaybetse daha iyiydi. Çünkü o zaman yazının başındaki tablonun takımın başından şutlanması hızlanırdı. Bir sezon daha kaybedilmezdi. Bu skor göz boyayacak, korkarım.
Riekerink, bu takımı ne bireysel, ne taktik, ne moral açısından zerre hazırlamamış.
Önünde oynanan maçı okumaktan aciz..
Yanında ona fikir verecek adam da Ayhan!.
Sevsinler..
"Linnes'ten bir halt olmaz" diye yazdıklarım kitap olur.. Nihayet rezaleti gördü de Sabri'yi oyuna aldı. Sinan ve Bruma'nın ikisi de dökülürken, Yasin'i oyuna almak için 75 dakika bekledi. Selçuk da Sneijder de dökülürken, Bayern ve Real deneyimli Hamit'i hiç değilse son 10 dakikada oyuna almaya dahi cesaret edemedi.
Riekerink'ten Galatasaray'a hoca moca olmaz..
Futbolcular seviyormuş. İşte asıl bu sebepten olmaz. Hepimiz öğrencilik yaptık.
Sevilen hoca mı öğretir, hazırlar, nefret edilen mi, iyi biliriz.
İşte benim notlarım:
Muslera (7)- Linnes (0) (Sabri: 7), Chedjou (4), Hakan(5), Carole (4)- Selçuk (2), Tolga (7), Sneijder(2)- Sinan (3), Eren (4), Bruma (4) (Yasin:6).
Riekerink(0), Ayhan (O kim?.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA