Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah habercilik!.

Ah gazetecilik!.
10 gün boyu milletin en büyük merakı haline gelen Küçük Köpek olayı, bu ülkede, Haber TV'ciliğinin de, gazeteciliğin de nerde olduğunu gösterdi..
Yahu Beykoz..
Hepsinin merkezinin olduğu İstanbul yani. Otobüsle gitsen bedava.. Herkesin cebinde anında canlı yayın yapan telefonlar var.. Yani, masrafı ben bile cebimden karşılarım..
Olmayan ne?.
"Fark yaratmak, gazetecilik yapmak arzusu ve hırsı.."
Yahu bir kanal, tek bir kanal, bir telefon, bir muhabirle canlı yayın yapsa ordan, 10 gün, 24 saat.. Efsane olurdu.. Neler neler çıkardı, o kuyunun başına gelen insanlardan, kurtarma ekiplerinden, çabalardan..
İlle de 24 saat canlı yayında kalman şart değil.. Programın neyse onu yap.. Ama o lanet, o an para etmez, "Son Dakika/ Sıcak Gelişme"lerin var ya.. İşte tam zamanı..
"Kuyunun başında yeni bir şeyler oluyor" desin, ekranda spiker.. Kessin o bitmez tükenmez, beleş diye vakit dolduran aptal açık oturumları.. Girsin Kuyubaşı canlı yayınına.. Görsün bakalım, millet başka haber kanalına bakıyor mu?.
Ben gazetecilik dehası mıyım, bu kadar basit bir şeyi düşünüyorum, diye.. Çocuklar düşünür. Yeter ki, "Ben bu olayda nasıl fark yaratırım" diyen bir "Gazeteci" olsun!.
Kuyu başına gelenlerden her gün ne resimler, ne haberler, ne fotoğraflar yayınlardı gazeteler.. Biri "Millet bugünlerde en çok neyi merak ediyor" diye düşünse.. Mesela en arka sayfayı her gün buna ayırsa..
Ve de..
Ve de..
Köpeğin kurtarıldığı gün, ajanslardan Rusya'dan bir haber geçtiler..
Buyrun!..
"Annesinin terk ettiği minik bebeğin hayatını bir sokak köpeği kurtardı.."
Üzerinde ince elbiseler olan 2 yaşındaki bebeği annesi sıfırın altı 21 derecede sokağa bırakmış. Çocuk o halde ve o havada iki gün yaşamış.. Nasıl?. Bir sokak köpeği gelmiş yanına uzanmış, kendi vücut sıcaklığı ile bebeği ısıtıp donmasını engellemiş.
Yavru köpeği kurtarmak için seferber olan insanlar ve insan yavrusunu yaşatan köpeğin mutlu sonu ayni gün.. İkisi yan yana nasıl manşet olurdu!.
Eğer gazetecilik ruhuna hâlâ sahip olabilseydik?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA