Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir “Kuyu”nun başında birleşmek!..

Tam on gün sürdü, 50 metrelik daracık bir kuyuya düşen minik kangal köpeğinin kurtarılması.. Mekân Beykoz.. İlk mahalleli farkına varmış. Hemen itfaiye.. Olmamış.. Büyükşehir İtfaiye.. Haber duyulunca başta AFAD, AKUT, ne kadar Sivil Toplum Kurtarma Ekibi varsa koşmuş. Bir gurup genç hocalarıyla kuyu başına gelince, kurtarmak için bir robotik kol icat etmişler, bulabildikleri basit malzeme ile.. Enerji Bakanımız, sevgili eski patronum Berat Albayrak'a kadar uzamış olay. Kömür madenlerinde kalanları kurtarmak üzere kurulan özel ekip seferber olmuş. Onlar da kuyu başına gelmişler.
Zamana karşı bir yarış.. Çünkü yavrunun kaldığı yer de, kuyunun çapı da daracık ve köpek tam da hızla büyüme günlerinde.. Vücudu genişlerse, her an sıkışıp ölebilir. Bu yüzden kuyuya yiyecek ve su, veteriner nezaretinde, ölmeyecek kadar indiriliyor.
İşte bu 10 gün, her yandan, her yönden bölünmeye çalışılan Türk milletini nasıl birleştirdi onu gördüm ben.. Beni en çok duygulandıran o oldu..
Bir minik köpek yavrusu, nerdeyse paramparça insanları yeniden millet yaptı..
O 10 gün boyunca çocuklar geceleri erkenden yatmaya direndiler.. "Kurtuluş haberi"ni alıp öyle yatağa girmek istiyorlardı. Babalar anneler, dedeler, nineler ikide birde haber kanallarını zaplayıp mutlu haber var mı diye bakıyorlardı. Gençlerin ellerinden akıllı telefonları düşmüyor, durmadan internet sitelerine girip küçük köpek yavrusunun son haberlerini tarıyorlardı.
Hemen herkes, hemen her yolu deniyordu, o küçük köpek yavrusundan haber almak için.. Hemen herkes kurtarmak için elinden geleni yaparken..
Hemen herkes..
Hemen herkes ya..
Fenerlisi, Cimbomlusu Kartal'ı ile her türlü bölünmüş spor camiası.. Türk'ü, Rum'u, Ermeni, Yahudi, Gürcü, Çerkes, Çingene'si, Kürdü ile her türlü etnik guruptan olanı.. Müslüman'ı, Hıristiyan'ı, dinlisi, dinsizi ile her türden inançlısı.. Sünni'si, Şii'si, Hanefi, Selefi, Alevi'si ile her mezheplisi.. Daha dün okul kapılarındaki kavgaları polisin biber gazı ile durdurulabilen karşıt görüşlü üniversite öğrencileri.. Daha önemlisi, en önemlisi "Evet" ve "Hayır" diye nerdeyse birbirlerinin gırtlağına sarılacak hale gelenler dahil, hemen herkes, tüm düşüncelerini, taraflarını bir kenara bırakıp o küçük köpek yavrusunu koydular yüreklerine, beyinlerine..
Bir küçük köpek yavrusu "Demek istenirse oluyormuş" dedirtti, içten dıştan her yol kullanılarak bölünmeye çalışılan ulusuma..
Hepimize, insan, bu ulusun insanı olduğumuzu hatırlattı..
Felaket tellallarının "Ne olacak halimiz" soruları ile yıpranan, yıkılanlara yeniden "UMUT" verdi..
"Demek ki oluyormuş" dedirtti.
Teşekkürler Küçük Köpek sana!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA