Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler İş Sanat!.

İş Sanat, yılın en güzel, en unutulmaz sanat olaylarına sahne olduktan sonra, 2016-17 sezonunu bu hafta kapattı.
"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" diyen Atatürk'ün kurduğu bankaya yakışan bir yıl daha yaşadık.
Teşekkürler İş Bankası.. Teşekkürler İş Sanat!.
Kapanış gösterisini "Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu" yaptı. Bu Bombay (Mumbai) Merkezli bir Modern Dans kumpanyası. Bildiğimiz geleneksel Hint Dansları'nı modernize ediyorlar.
Seçtikleri oyun, bizim Yeşilçam neyse, Hindistan için o, Bollywood denen Hint sinemasına taşlamalı bir bakış..
Köyden kente gelmiş, saf ve temiz bir delikanlı.. Orda aslında mert bir kötü adam. Bir cici kız.. Bu üçü arasındaki aşk üçgeni.. Mafya liderinin yerinde gözü olan çirkin yardımcısı..
Kırk tarakta bezi olan bir seksi ve kıskanç kadın.. Tipler Yeşilçam'dan gözünüzün önüne geliyor değil mi?. Ekrem Bora, İlyas Salman, Suzan Avcı, Filiz Akın falan..
Şimdi bu tipleri bizim kuşağın nerdeyse ezber bildiği "Avara mu" filmine oturtun. Hani Raj Kapoor, Nargis!.. Aylar hatta, köşe bucak sinemalarda senelerce, abartmıyorum, senelerce oynadı Türkiye'de.. Şarkısını millet ezberledi.
"Avara mu!.. Tııı.. rı.. rıt!.."
Kolej'in ordaki evden çıkardım, Kızılay'dan dolmuşa binip gazeteye gitmek için. Yol üzerindeki Ulus Sineması önünde her zaman 150 metre kuyruk.. On defa seyreden vardı. Yoksa nasıl oynar, ayni sinemada aylarca?. İnat ettim gitmedim ben.. 30 sene falan sonra kasetten izledim, bir arkadaşta..
İşte Bollywood Geçidi adlı şov ayniyle, Avara mu!.
Müzik de, koreografi de fevkalade canlı, neşeli..
Sonunda salona inip, seyirciyi de dansa kaldırdılar..
Harika bir "Veda Şovu" oldu..
Yeni sezonu iple çekeceğiz, İş Sanat!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA