Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa benim Boğaziçim!..

Harika saatler geçirdim, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de, çarşamba akşamı..
Evin Hocam'ın (İlyasoğlu) "Diz Boyu Romantizm" adını koyduğu 2017-18 sezonunun benim için açılış konseriydi, İspanyol Ateşi.. Onlar geçen hafta açtılar aslında ben gidemedim.
450 kişilik salonda, 550 kişi vardık.. 100 öğrenci de kapıda kaldı.. İlgiye bakar mısınız?.
21'inci yıldayız.. İlk seneleri hep hatırlarım.. Dört beş sıraya konserler.. Evin Hocam inat etti. Israr etti ve işte sonuç bu..
20 yılda, 500 civarında konserde, 40 ülkeden, 5 binin üzerinde sanatçı.. 200 binin üzerinde seyirci..
Bu ne muhteşem bir rekordur?.
Her sezon, her çarşamba konser düzenleyen bir Üniversite daha var mı ülkemizde, Konservatuarları olanlar dahil..
Evin Hocama teşekkür.. Genç Asistanı Çiğdem'e teşekkür. 21 yıldır Evin Hocama destek olan rektörlere teşekkürler. Oya Başar Hocam başta, müzik komitesine teşekkürler.
Sponsorlar, Kültür Bakanlığı ve Türk Hava Yolları'na teşekkür. Yapı Kredi Kültür ve Yayıncılık, Remzi Kitapevi'ne teşekkür..
İspanyol Ateşi, ülkenin ünlü Tercia Realidad gurubunun şovu. Londra'nın dünyaca ünlü müzikholü Wigmore Hall'de vermişler, ilk uluslararası konserlerini..
Flamengo ve Fandango geleneğini, müzik ve danslarla anlatan bir gurup onlar..
Akdeniz müziği, hele bizim içimize akar, hüznüyle, coşkusuyla..
Çok çok iyiydiler.
Haftaya çarşambaya "Boğaziçili Sanatçılar" var. Mezzo soprano Özlem Tuna ve piyanist Aydın Karlıbel.. Gene coşkulu bir gece olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA