Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hangi Oscar Jürisi!..

Yabancı Film Oscar'ına aday olarak seçtiğimiz Ayla filmi, Los Angeles'ta (LA) gösterilmiş.. Önemli.. Çünkü filmi seçmek yetmiyor. Los Angeles'ta PR'ını da iyi yapmak gerekiyor. Hem yapım şirketi, hem Kültür Bakanlığı, hem de Los Angeles Konsolosluğu iyi bir bütçe ile kolları sıvamalı. Yapımcılar, ordan bir PR şirketi ile anlaşmış. Bir salonda gösterim düzenlemişler.
Böyle gösterimlerin amacı, yerel medyada, mesela LA Times'da sayfa, yerel TV'lerde süre almaktır. Bunun için de, filmden önemlisi o gösterime gelenlerdir.
Bütçe onun için önemlidir. Gösterime dünya çapında yıldızlar gelirse, haber olur. Her yıldızın da, bu tür davetlere katılmak için fiyatı vardır. PR şirketi bütçesine göre davetli seçer.
Ayla yapım şirketinin bütçesi ne ola ki?.
Gösterim bizde bile haber olmadı..
Bir Milliyet'ten Ali Eyüpoğlu, LA'deymiş. O yazdı.. Kendi mi gitmiş, gazetesi mi yollamış, davet mi edilmiş. Bilmem. Ama yazdığı önemli.
"Ayla, Los Angeles'taki ilk sınavından başarıyla çıktı."
Nasıl çıkmış?. Salonu dolduran Oscar Jürisi hüngür hüngür ağlamış..
Yahu Ali, Oscar jürisi dediğin, Hollywood Sinema Akademisi üyeleri.. 2016, yani son Oscar'da 6261 kişiydiler. Bu yıl 683 yeni üye daha katıldı. Oldular 6944.. Bunların arasında Hollywood'un tüm yıldızları var..
Gösterim Los Angeles Lakers'ın salonunda yapılmalı ki, bunca üye sığsın.. O salon kaç kişilik?. Davetliler arasında kaç Akademi üyesi vardı, saydın mı?.
Tamam.. Ne yapılsa kâr.. Ama pireyi deve yapıp, durup dururken beklentileri büyütmenin de âlemi yok..
Gerçek olan şey!.
Bu ülke Ayla'ya sahip çıkmadı.. Bundan evvelkilere de çıkmadığı gibi..
Gittin, gördün, yazdın.. Teşekkürler.. Ama şişirme, balonu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA