Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Korkaklığın matematiği(!)..

Mahalle takımı Monaco'dan korkan ve kendi sahasına beraberliğe razı oynayan, üstelik 1 puana razı olduğunu maç öncesi medyaya ve takıma açıklayan Şenol Güneş korkaklığına matematik sebep göstermiş.
Birkaç gazetede birden okuduğuma göre "Kaybetseydik, üçüncü bile olamaz ve UEFA Avrupa Ligi'ne dahi devam edemezdik" demiş..
Şimdi Monaco maçı öncesi, gurupta puan durumları şöyle..
Beşiktaş: 9
Leipzig: 4
Porto: 3
Monaco: 1
Her takımın üçer maçı var.. Şimdi hem de esas eğitimi öğretmenlik olan Şenol Güneş'e ve bu haberi laf arasında geçirip, içindeki saçmalığın farkında olmayan tüm spor medyamız ve müdürlerine soruyorum..
Her takımın geri kalan üçer maçına istediğiniz skorları koyun. Averajı da boş verin. Maçları öyle bitirin ki, Leipzig de, Porto da, Monaco da, 9'ar puana ulaşsın ve averajla Beşiktaş'ı dördüncülüğe düşürsünler..
Görelim bakalım, Beşiktaş'ın Monaco'dan 1 puan almasa, UEFA'yı kaçırmasına matematik imkân var mı?.
İlk üçer maç sonunda..
1 puanlı Monaco'nun Beşiktaş'a, yani 9 puana ulaşması için 8 puana ihtiyacı var. Üç maçta 8 puanlık formül yok. Üçünü de kazanmak zorunda. Yani Beşiktaş'tan sonra, hem Leipzig'i, hem Porto'yu yenmeli..
4 puanlı Leipzig kalan üç maçından beş puan çıkarmak zorunda. Yani Beşiktaş'ı yenecek. Artı Monaco ve Porto'dan birer puan alacak. Monaco'dan puan alamaz. O zaman Monaco 9'a ulaşamaz. Yani Leipzig Porto'yu kesin yenmek zorunda.
Üç puanlı Porto, hem Monaco, hem Leipzig'e yenilirse, Beşiktaş'ı yense bile 6 da kalır..
Yani Monaco, Porto ve Leipzig'in üçünün birden 9'ar puana ulaşması matematik imkansız, Öğretmen meslekli Hocam!.
Yani, kanına işlemiş korkaklığın matematiği de yok!.
Peki bu hesabı yapamayan ve yazamayan medyamıza ne demeli?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA