Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kazdığı kuyuya düşen Aykut!..

Fatih Hocam açıkladı gayet güzel Aykut'un tezgâhını..
"Fener şampiyon olacak" diyordu ya, bir şeyleri iyi bilirmişçesine.. Neyi iyi bildiğini Fırat Aydınus'u izleyen milyonlar anladı tabii.
Minicik adam bir hafta boyu algı operasyonu yaptı ki, Akhisar'ı da Galatasaray'a karşı kelle koltukta oynamaya zorlasın.
Bir şey daha yaptı. Akhisar çarşamba günü Türkiye Kupası Final maçına çıkacaktı. 4 gün ara ile.. Federasyona bir talimat. O maç perşembeye alındı ki, ara 5 güne çıksın ve Okan Buruk Hoca, Akhisar'da rotasyona gerek duymasın. Takımı ölesiye oynatsın.
Federasyon dediğin Fener ne emrederse onu yapıyor. "Değiştirin" diye teklif yaptı Fener. "Emredersiniz" dedi, Yıldırım Demirören nam, şimdi medyanın dörtte üçüne sahip, artık eleştirilmez olan zat!.
Minicik adamın taktiği işe yaramadı. Galatasaray kazanınca da geri tepti. Akhisar finalde şimdi Fener'in karşısına bir gün daha fazla dinlenmiş çıkacak!.
Emir kulu Yıldırım bir şey daha yaptı, medya emrinde olunca kimsenin de gıkı çıkmadı. Sezonun bitmesine 3 hafta kala, yönetmelik değiştirdi.
Şimdi cezalı olan yöneticiler, final maçlarına ve de ligin kupa tören günlerine katılabilecekler..
Bu işin maskesi. Aslı şu..
"Boykot cezası devam eden Aziz Yıldırım Diyarbakır'da oynanacak final maçında tribünde olacaktır."
Alınan kararların bir sezon sonra uygulanması teamüldür ki, kimse o değişikliğin biri veya birileri için özel çıkarıldığını düşünmesin.
Bu defa hemen yürürlüğe girdi. Çünkü özel çıktı bu kural zaten.
Aziz Kuralı!.
Bu federasyonun asıl başkanı Aziz zaten..
İşte Şenol Güneş olayı ve dünyayı güldüren tekrar kararı ile Beşiktaş'a ceza verilmesi.. Suçu işleyene değil, Beşiktaş'a ceza..
Bir hafta boyu "Şampiyonluk davulu" çalan Aykut, çalmaya devam etsin diye, o maça Fikret Aydınus atandı. "Hakemliği katletsin ama Fener'i kazandırsın" diye. O da tamam..
Şimdi Kupa Finalinin hakemine bakın.. Cüneyt Çakır..
Herkes, hatta Aykut'un en kankası yorumcular bile biliyor ki, Cüneyt dışarda maç yönetir, içerde idare eder!.
Bunca medyayı ve federasyonu elinde tutan Cüneyt şimdi yarın geceki maçı nasıl idare (!) edecek dersiniz?.
Ben söyleyeyim. Fener lehine olan pozisyonlarda anında düdük çalacak, ya da kart çıkaracak, Akhisar lehindeki kritik pozisyonları ise "Görmemiş" olacak.
Ortada pozisyonlarda ise yorum hakkını Fener lehine kullanacak.
Akıllı hakem böyle taraf tutar. Fırat gibi kör parmağım gözüne yanlışlar yapmaz. Fırat zaten emekli. Ama Cüneyt'in kariyeri devam ediyor. O ikinci türden "İdare" edecek yani.. Fener lehine, hep gör. Akhisar lehine, pek görme..
Geçen hafta boyu algı operasyonu yapıp, Fırat Aydınus ve Akhisarspor'u lig maçlarına hazırlayan Aykut..
Şimdi de ben yapıyorum gene senin yaptığını aynen..
Bu defa beğendin mi, acaba?.
Beğen, beğenme!. Nasıl oluyormuş gör istedim. O kadar!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA