Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Lenin’in bayıldığı Beethoven!.

(Serpil Gogen, Ankara Müzik Festivali'nden yazıyor..)

***
Sadece 1.5 saat... Bitmesini istemediğiniz 1.5 saat... Muhteşem ama hüzünlü dakikalar...
Herbert von Karajan ve Zubin Mehta gibi ünlü şeflerin yönettiği orkestralarla konserler veren, Avrupa ve Amerika'nın en tanınmış orkestralarını yöneten dünyaca ünlü Fransız piyanist Jean Bernard Pommier, perşembe akşamı Ankara'daydı. Mozart, Beethoven ve Chopin'den oluşan muhteşem programla, Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin konuğu olarak...
Konser öncesi, fuayedeki sohbet sırasında, Notre-Dame'daki büyük yangından söz ederken, "Evim yandı" dedi.. 11 yaşından 16 yaşına kadar orada eğitim görmüş.. Sonra da, Türkiye'de kendisine gösterilen dostluğu vurguladı. Karşılaştığı insanları, bindiği taksinin şoförleri, yangın nedeniyle üzüntülerini bildirmişler..
Konser Mozart'ın Sonat'ıyla başladı.
Sonra Beethoven'in Appassionata'sıyla devam etti. Muhteşemdi.
Lenin, bu en sevdiği sonat için, "Appassionata'dan daha büyük bir şey bilmiyorum; her gün dinlemek istiyorum. Her zaman muhteşem, insanüstü bir müzik" demiş.
Konserin o çok başarılı program broşüründe okuduk.
Finalde, "Kendimi ancak piyano çalarak ifade edebiliyorum" diyen sanatçıdan iki Chopin, iki harika Polonez dinledik.. Alkışlar dinmedi..
Sonra tabii, bis!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA