Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Avengers!.. Bir Pazarlama Şaheseri!.

"Bugüne dek gördüğüm en kötü Avengers filmi" dersem, bir çokları gene "Bu Hıncal da hep oturur, herkesin söylediğinin tam tersini yazar" diyecekler biliyorum ama, gene de söylüyorum işte..
181 dakikalık çoğu sıkıntı içinde geçen, bazı sahneleri uzadıkça uzayan, hikâye içinde hikâye anlatması ve kahramanlarının onlarca olması yüzünden çorbaya dönen bir film Avengers End Game!.
Maliyeti 400 milyon dolar. Sadece Amerika'da gösterime çıktığı hafta sonunun (Cuma, cumartesi ve pazar) geliri ise 357 milyon dolar..
Anladınız mı, şimdi başlığımı..
Bu Amerika reklamla her ama her şeyi satar.
Hep anlatırım bu köşede.. Bir yılbaşı öncesi çakıl taşlarını, bildiğimiz, dere boylarından toplanan taşları "Evcil Taşlar" diye bir kampanya yaptılar, radyo, televizyon, gazete ve dergilerde.. İnanmazsınız, ben bile ordaydım, Holly ile aldım getirdim.
Efendim bu "Evcil Taşlar" evi kirletmez pisletmez, mama, su istemez, okşarken sizi tırmalamaz, ısıtmazmış..
Bir vali "Çeşmenizden akan su" diye pet şişelere koyduğu suları, marketlere dağıtmış ve milyonluk satış yapmıştı. Bilerek, ilan ederek, insanlar mutfaklarından akan suya tonla para vermişlerdi, pet şişe ambalajı için.
Bu Avengers da öyle pazarlandı işte..
Filmin açıldığı cuma günü, ünlü komedyen ve talk şovcu Jimmy Fallon, New York'un Taksim Meydanı diyeceğimiz yerdeki stüdyoya girdi ve onu bekleyen yüzlerce seyircisine seslendi..
"Avengers'da yer bulamayıp, buraya gelenlere teşekkür ederim.."
Şaka ama gerçek. Tüm Amerika'da sinema önlerinde yüzlerce metre kuyruk. Tüm sinemalarda biletler karaborsa.. "Kuyruğa girip sırasını satma" işinden para kazanma işi hortladı.. Daha neler neler!.
Kampanyanın temel sloganı şu..
"Avengers'ın konusu hakkında ip ucu vermek yasak!."
Her film öncesi olduğu gibi, rol alan tüm ünlü sanatçılar, sabahtan gece yarısına her televizyon kanalına konuk oluyorlar. Ama hepsinin filmden tek kelime söz etmesi yasak. Klip göstermesi yasak.. Yani filmde öyle müthiş şeyler oluyor ki, büyük sürpriz, Marvel ve Disney stüdyoları ipucu vereni bitirecek.. Her ama her şey "Avengers'dan ipucu veren ölür" demeye getiriyor..
İşte en büyük sürprizi ben burda söyleyeyim.
Filmde sürpriz yok!.
İyi mi?.
Filmin tonla starı, yardımcı starını yazmaya kalksam, bu sayfa yetmez, arka sayfaya da dönmem gerek.. Onları geçiyorum.
Filmde ne ünlü ne Oscarlı, ödüllü kişiler var, bir görünüp yok olan..
İşte onların listesi..
Heyecan duymak istiyorsanız izlerken, onları bulmaya çalışın diye yazıyorum..
Kirk Douglas, Robert Redford, Gweneth Paltrow, William Hurt, Michelle Pfeiffer, Marisa Tomei, Natalie Portman, Vin Diesel, Bradley Cooper..
Hatta Serkan Şafak diye bir Türk de var!.
Nasılsa gideceksiniz.. Belki de beğenirsiniz..
Dünya beğendi. İnternet sinemasının rakipsiz sitesi İMDB'de 292 bin seyircinin verdiği ortalama not 9!. Dünya eleştirmenlerinin yazılarını derleyen Metascore'da en büyük gazete ve dergilerinin 56 yazarı 100 üzerinden ortalama 78 verdiler. Washington Post 100 verirken, benim gibi 40 veren de çıktı, nasılsa..
Yani, hem seyirci bayıldı filme, hem de eleştirmenler..
Yani o müthiş pazarlama kampanyası, beyinleri de yıkamış, bana göre..
İyi seyirler!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA