Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yücel Kardeşim de...

Yücel Seçkiner!.
Türkiye'de sporu, siyasetin değil, spor adamlarının yönettiği güzel günlerde Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü yaparken tanıdı ülkem onu..
Ben ise, çok çok daha evvel, atlet, sprinter olduğu dönemde.. 1960'ların başında..
O zaman askerlerin kulüp kurmasına, spor yapmasına izin vardı. Ankara'da mesela, Harbiye, Karagücü, Havagücü, Muhafız Gücü, Jandarma Gücü vardı. Genç Yücel, Jandarma Gücü milli atletiydi. Ben Rüzgarlı Sokak'taki gazetemde her akşam 7'de başlayan işime, yürüyerek 19 Mayıs Atletizm sahasından gelirdim. Cahitler, Ekremler, Fahirler gibi devler arasında Yücel gibi gençler, yaşıtlarım da vardı. Çok severdim Yücel'i..
Sonra askerde de, sporda da yükseldi.
1984'te Los Angeles Oyunları'na beraber gittik. Ben gazeteci.. Cumhuriyet Yazarı.. O Beden Terbiyesi Genel Müdürü ve Türk Kafilesi Başkanı.. Yücel'in yönettiği Türk Sporu'nun en çok dalda, en başarılı olduğu Oyunlar'dan biridir, Los Angeles..
Sonra siyasete girdi, ANAP Milletvekili, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı oldu. Sonra da inzivaya çekildi.
İşte o Yücel Seçkiner Kardeşimin ölüm haberi geldi, dün..
Ağır hastaydı son günlerde..
Başımız sağ olsun, tüm sevenleri ve ailesi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA