Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu olmadı şimdi!.

Cumartesi günü, hem SABAH, hem de Hürriyet'in o yan yana orta iki sayfası, ayni başlık ayni resimlerle Aydın Üniversitesi Mezuniyet Töreni'ni ve okulla ilgili haberlerle doluydu.
Baktım.. Bizde bişey yok..
Hürriyet'in sağ üst köşesinde "Bu bir ilandır" yazıyor.
O Hürriyet ki, Milliyet başta Demirören Gurubu gazetelerinde "PRoje" dediklerini açıkça yazıp ilan ettikleri bir sistem uyguluyor.
Firmalar, gazetenin PR departmanı ile pazarlık edip bir fiyatta anlaştı mı, gazetenin yazarları, muhabirleri gidip konuyu yazıyorlar.
Gazete parasını alıyor, yazan da payını..
Ayıp ve rezil bir sistem.
Advertoryal denen bu sistem tüm dünyada var, ama tek şartla.. Çok net, görülür ve okunur şekilde o yazının advertoryal, yani para karşılığı yazıldığını okuyana göstereceksin.
Hürriyet bunu yapmadığı için bu gazetenin tüm köşe yazılarından şüphe eder oldum.
Ne kadar ağır eleştirdiğimi biliyorsunuz. Biz ne yapmışız peki..
Biz de "Bu bir ilandır" yazmışız, ama en ufak boy, 6 punto harflerle, iki sütun arasına sütun çizgisi gibi diklemesine. Yani, işi gücü bırakıp pertavsızla ararsan, görebilirsin, ilan olduğunu..
Dün sabah, bu yazıyı yazarken, "Bir daha kontrol edeyim" diye tekrar bakarken bulabildim..
Biz PRoje gazetesi değiliz!.
SABAH'a yakışmaz, dostlarım!.
Bu gazetede kurulduğu günden beri yazan en kıdemli olarak uyarmak görevim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA