Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

CHP'den bomba kulisler!

Tahmin ediyordum Ergenekon'dan tutuklu Mehmet Haberal' ın CHP'ye başvurusunun altında bilinmeyen bir şeylerin döndüğünü, ama bir türlü çözemiyordum.
Neyse ki dün uzun zamandan beri kafamı kurcalayan bu meseleyi de çözdüm.
Meğer, Haberal'ın Silivri'den CHP'ye naklini talep eden kişi 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel' miş! Yalan değilse Demirel iki isim daha önermiş Kemal Kılıçdaroğlu' na. Birinin eski DYP'li bakanlardan Ufuk Söylemez olduğu iddia ediliyor. Diğerinin ise kim olduğunu henüz öğrenemedim.
Bilmiyorum CHP tabanı, sempatizanları Haberal'ın milletvekili adaylığına nasıl bakar ama ben iyi bakmam.
Hatta ifrit olurum!
Ve isyan eder derim ki:
"Siz kalkın, Türkiye'nin en saygın sosyal demokratlarından biri olan Fikri Sağlar'ı geçmişte partideki statükoculuğa karşı çıktı diye utanmadan vetolayın ama baba Demirel ricacı oldu diye bir kolu MHP'ye uzanan Ergenekoncu Haberal'ı aday yapın! Yuh size! Hem de bin kere yuh!"
Gelelim diğer kulislere.
Bilindiği üzere Kılıçdaroğlu geçtiğimiz perşembe gün boyu İstanbul'daydı. Sabah TÜSİAD'da, akşam da MİAD'da (Malatyalı İşadamları Derneği) toplantılara katıldı. Gece ise Ataköy'deki Sheraton Otel'deki odasında bir dizi adaylık görüşmeleri yaptı.
Bunlardan biri Vatan Gazetesi Yazarı Aydın Ayaydın'dı. Tesadüfe bakın ki, üniversitede hocam olan Ayaydın'la daha geçen çarşamba Beyaz TV'de beraberdik.
Program çıkışı, "Hocam sizin CHP'den aday gösterileceğiniz kulağıma geliyor" falan deyince, "Katiyen böyle bir niyetim yok!" şeklinde bir ifade kullanmıştı. Ama son aldığım duyumlara göre hoca kesin aday!
Hem de İstanbul 3. Bölge'den kallavi bir sıradan!
Diğer bir bomba ise Ankara'dan.
Kemal Bey, oldukça enteresan bulduğum bir iş yapmış. Yalan değilse, 1. Bölge 1. sırayı partinin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin için bloke etmiş.
Bilirsiniz orası Önder Sav'ın yeriydi. Bu durumda "Sav'ı aday yapmayacak mı acaba" sorusu takılıyor insanın aklına?
"Olmaz canım!" falan demeyin sakın!
İnanın CHP'de önümüzdeki dönemde her şey olabilir!
Diğer sürpriz isimlere gelince...
Eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen büyük bir ihtimalle CHP'nin adayı. Onu da Kemal Bey davet etmiş duyduğuma göre. Murat Karayalçın ise Rize'den aday gösterilecekmiş. Ben de diyordum ki Karayalçın parti içinde bunca olana bitene niye bu kadar sessiz?
Neden bu kadar kifayetsiz?
Bunun içinmiş işte!
Yani Meclis'e kesin vizenin önünü tıkamamak için!


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA