Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Genelkurmay'a ihbar ediyorum!

"Bu ülkede hâlâ birileri Kürtçe konuştuğu için dayak yiyor! Tekmeleniyor! Hakarete uğruyor" desem, biliyorum ki çoğunuz bana inanmayacak ve "Atıyorsun Sevilay!" diyecek!
"Hayır atmıyorum! Bu olay, geçtiğimiz cumartesi günü Kars 14. Mekanize Piyade Tugayı, Hafız Hakkı Paşa Kışlası'nda yüzlerce Mehmetçiğin gözleri önünde yaşandı" şeklinde devam etsem bu defa da çoğunuz bana "Hah. Senin derdin anlaşılmıştır! Derdin belli ki TSK'yı yıpratmak!" suçlamasını yöneltecek.
O nedenle önce bir noktanın altını önemle çizeyim. Derdim son derece münferit bir olay olarak değerlendirdiğim bu meseleyi yazarak ne TSK'yı yıpratmak, ne de ülkenin en sıkıntılı döneminde böyle bir konuyu gündeme taşıyıp gerginlik yaratmak!
Benim tek bir derdim var sayın okurlar.
O da, iki Kürt kökenli asker kendi aralarında Kürtçe konuşuyor diye onlara tekme tokat girişen, "Türkçe konuşun lannn!!!" diye çocukları yüzlerce askerin önünde aşağılayıp darp eden 2. Piyade Taburu 4. Bölük astsubaylarından adı bende saklı bir densizi, faşist zihniyetli bir devlet memuru olan Z.T.'yi bağlı olduğu en üst makama ihbar etmek!
Saygıdeğer yetkililer...
Bilin ki bu olay bu densiz herifin ilk vukuatı değil. Bu densiz herif daha bir buçuk ay evvel üstelik de Bölük Komutanı Yüzbaşı Muhammet Ağaoğlu'nun gözleri önünde yine iki askeri Kürtçe konuştukları için aşağılayarak ve darp ederek sizin son yıllarda oluşturma gayretinde olduğunuz o şeffaf ve Türkiye'nin tüm renklerini kucaklayan imajınızı yerle bir etmiştir.
Biliyorum ki gereğini yapacaksınız.
Ancak ne olur lütfen bu yapacaklarınız astsubay Z.T.'yi hem Kürt halkına, hem de şahsıma daha da kızgınlaştıracak, öfkelendirecek yöntemler içermesin.
Sizden ricam, astsubay Z.T.'yi bu hareketinden dolayı cezalandıran, dışlayan bir yöntem kullanmak yerine onu karşınıza alıp konuşmanız. Sahip olduğu zihniyetin artık dünyanın en gelişmemiş ülkelerinde bile kabul görmediğini, Türkiye'nin gökkuşağı renkleri gibi çok değişik renklere ve değerlere sahip olduğunu, insanların ana dilinde konuşmak istemesinin temel bir insan hakkı olduğunu, buna karşı alınacak sert bir tavrın ya da şiddet içeren hareketin bir insanlık ayıbı, insanlık suçu olduğunu anlatmanız.
Anlatın ki Z.T. abimiz ruhunu teslim alan o iğrenç ırkçı ve şövenist duygularından bir an evvel arınsın...
Arınsın ki bari ileride abimizin döllemesi sonucu dünyaya gelecek çoluğunun çocuğunun faşistliği ile de karşı karşıya kalıp boşu boşuna huzursuz olmayalım!
Anlatabildim mi efendim?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA