Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Avrupalı inanıyor, biz inanmıyoruz!

Siz de farkındasınızdır sanırım son zamanlarda özellikle gençler arasında Türkiye'nin AB üyeliğine karşı soğuk bir duruş var. AB'ye katılmanın bize hiçbir getirisi olmayacağı görüşünü savunan yeni neslin bu tavrı gerçekten kaygı verici. Amsterdam'daki temaslarının ardından yaptığımız sohbette bu kaygı verici durumu dile getirince Bakan Egemen Bağış'ın yaptığı açıklamalar karşısında yanılmadığımı da anladım. Konuyla ilgili ellerinde çok önemli bir data olduğunu söyledikten sonra sonuçlarını bizimle paylaştı: "Kamuoyuna, 'Türkiye'nin AB'ye üye olmasını istiyor musunuz?' diye sorduğumuzda yüzde 62'nin 'Evet' cevabını verdiğini gördük. Ama soruyu, 'Peki Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğine inanıyor musunuz?' şeklinde sorduğumuzda da yüzde 67'nin, 'Hayır' yanıtını verdiğini tespit ettik. Buna mukabil Avrupa kamuoyunun, 'Siz Türkiye'nin AB'ye üye olmasını istiyor musunuz?' şeklindeki sorumuza yüzde 60 'Hayır', 'Peki Türkiye AB'ye üye olabilecek mi?' sorusuna ise yüzde 60'ının 'Evet' cevabı verdiğini gördük. Daha önemli bir veri ise, 'AB sürecinin Türkiye'de demokratikleşmeye, insan haklarına olumlu katkısı olacağına inanıyor musunuz?' sorumuza Türkiye kamuoyunun yüzde 72.5'inin 'inanıyorum' şeklinde cevap veriyor olması. Yani Türkiye'de her 4 kişiden 3'ü bu sürecin Türkiye'nin hayrına olacağına inanıyor ancak her 3 kişiden 2'si başarılı olacağımıza inanmıyor!"
Bağış'ın ortaya koyduğu veriler ne kadar ilginç değil mi? Düşünün, Türkiye kamuoyu AB üyeliğini istemesine rağmen sonuca ulaşacağına inanmıyor. Avrupalılar ise Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkmasına rağmen sonunda üyeliğin gerçekleşeceğine inanıyor!
Allah Allah...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA