Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ömer Dinçer'den ricamızdır!

Oğlumu 5 yıl boyunca okuyacağı liseye yazdırınca, "Ohhh! Çok şükür 3 yıldır çektiğimiz çile bitti!" diyordum.
Meğer bizimki bitmiş!
İkiz çocuğu olan bir veli dertli dertli bir mesaj yollayınca öğrendim ki, Anadolu liselerinin çoğu boş kalmış. Sistem yedekleri çağırmış ama o yedekler kayıt hakkını hem kullanmayıp, hem de "kullanmıyorum" diye bildirimde bulunmayınca gerideki yedeklere sıra gelmeden kayıtlar kapanmış.
Mesaj atan veli, cuma akşamı saat 17.00'ye kadar Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde beklediğini söylüyor. Söz konusu okul 30 boş kontenjanla kapatmış kayıtlarını. Yasal olarak sıra onlara gelmediği için kayıt yaptıramamışlar.
Peki ne olacak bundan sonra?
O kontenjanlar boş mu kalacak yoksa bazı uyanıklar okullar açıldıktan sonra düşük puan alan çocuklarını el altından yüksek puanlı okullara mı yazdıracaklar?
Sayın Bakan Ömer Dinçer'den önemle rica ediyorum. Bu hafta içi kayıtlar lütfen devam etsin. Sabah önkayıt, öğleden sonra kesin kayıt şeklinde. Son yedeklere kadar kayıt hakkı verilsin. Aksi takdirde hak ihlali olacak. Yazık olacak bir lokmacık çocukların emeklerine.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA