Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Lütfen ama lütfen bu yazdıklarımı okuyun!

Felaket yaraları elbirliği ile sarılmaya çalışılıyor. Ancak insanların bütün bu çabaları, yardım etmek için gösterdikleri çırpınışları heba oluyor göz göre göre...
Çünkü özellikle Erciş'te koordinasyonsuzluk had safhada. Vatandaş da haklı olarak, "Oluk oluk yardım akıyor ama doğru pay edilemiyor!" tepkisini gösteriyor. Erciş'in girişinde çadır almak için bekleyen gençlerden biri diyor ki, "Koordinasyonsuzluk o kadar had safhada ki, bazıları 5 çadır birden almış Sevilay Hanım! Yazın yaylaya çıkacak ya! Zula yapıyor aklınca. Bizi düşünmüyor."
Soruyorum:
"Peki sizin asıl ihtiyacınız edir arkadaşlar?"
Cevaplıyorlar: "Allah herkesten razı olsun. Yeme içme konusunda kimsenin sıkıntısı yok! Ama şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey çadırdır! Ve tüplü katalitiktir! Battaniyedir!"
Dün en çok bu konuya eğildim Erciş'te.
Ne olur yardımlar konusunda herkes daha hassas olsun. Buranın ihtiyacı öncelikle soğuktan koruyacak malzemeler. Çadır alamıyorsanız battaniye alın. Özellikle küçük çocuklar için kalın montlar ve giysiler yollayın. Kar havası başladı. Bakın kar soğuğundan koruyan tulumlar çok işe yarar. Bazıları elektrikli battaniye yollamış. Sağ olsunlar ama işe yaramıyor. Çünkü çadırlarda henüz elektrik yok! Bir de hijyen problemi var. Yeterli su olmadığı için temizlik konusunda problem yaşıyorlar. Buradaki halkın kolonyalı mendile, kolonyaya ve dezenfekte eden jel türü ürünlere çok ihtiyacı var.
Ha unutmadan...
Bir diğer acil ihtiyaç ise bebek bezi...
Bebekleri olan anneler yalvarıyor...
"Az sayıda dağıtım yapıldığı için sık sık değiştiremiyoruz çocukların altını. Pişik oluyor. Mikrop kapacaklar diye korkuyoruz!" diyorlar...
Ne olur bebeklere öncelik verelim.
Onların sağlığı daha fazla risk altında çünkü.
Elbette yiyecek içecek de lazım ama makul düzeyde olsa doğru olur. Gönderilen gıda ürünleri hemen tüketilen türden olmalı. Boşuna nohut, fasulye filan yollamayın buralara. Çünkü şu anda onların yemek yapacak halleri yok! Pozisyonları yok! Her şeyden evvel o fasulyeyi ya da nohudu içine koyup da kaynatacakları bir tencereleri yok!
Ve daha da kötüsü tüpleri yok!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA