Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Madem biliyordun katil kim... O halde ne işin var orada?

Adam Tunceli milletvekili. Yani Dersimli. Kalkıp yakasındaki CHP rozeti ile diyor ki; "Dersim katliamının sorumlusu devlet ve CHP'dir!"
Başını Haluk Koç'un çektiği bir grup ulusalcı, sadece sevmez, yeri geldiğinde "Atatürktapar" olabilen bazı milletvekilleri topa tutunca da, "Ben CHP'yi demokratik bir platform, her şeyi özgürce tartışacağımız bir parti sanıyordum!" şeklinde son derece abuk bir ifade kullanıyor.
Yahu arkadaş nasıl böyle sanırsın? Kafayı mı kırdın sen kardeşim? CHP'de Atatürk, kökleri, geçmişi ile ilgili bırak eleştiriyi filan en ufacık bir tahlilde dahi bulunulamayacağını bilmiyor musun sen? Bu kadar mı cahilsin yani?
Hem ayrıca biliyorsun mademki Dersim'de 1938'de yapılan o korkunç katliamın ve asimilasyonun müsebbibi bugünün CHP'si. O halde ne geziyorsun orada? Nasıl utanmadan takıyorsun o rozeti yakana bir Dersimli olarak?
Şimdi haksız mı yani sana tepki gösteren bu adamlar? Ayrıca adamlar saklamıyor ki ne olduklarını.
Her platformda, her fırsatta diyorlar ki: "CHP Atatürk'ün kurduğu bir partidir. O nedenle hiç kimse Atatürk'ün kendisini de, geçmişte yaptıklarını da sor-gu-laya- maz!"
Ben bilmiyordum mesela Dersim'le ilgili ayrıntıları. Vallahi de billahi de yeni öğrendim.
Öğrenmeme vesile olan olay ise 2 sene önce bu gazete için Dersim'in Kayıp Kızları belgeselini hazırlayan Nezahat Gündoğan'la yaptığım bir röportajdır.
O dönemki idarecilerin insanları mağaralara tıkıp üzerlerine gaz sıkıp nasıl diri diri öldürdüklerini, ardından kalan kız çocuklarını memleketin dört bir tarafına gönderip nasıl asimile ettiklerini belgeleriyle ortaya koyduğunda kalakalmıştım öylece.
Yani diyeceğim şu ki: Hadi ben Dersim gerçeğiyle henüz yüzleştim. Cahildim bu konuda. Bağışlasın Allah beni.
Peki ama sen?
Ailesinin birçoğu o katliamda heba edilmiş, dibine kadar Dersimli olan sen? Sen yeni mi aydınlandın bu konuda Hüseyin Aygün? Yeni mi uyandın ki kalktın gittin Kılıçdaroğlu'nun peşinden o meclise?
Öyle olmadığını sen de ben de yedi düvel de çok iyi biliyor değil mi? O zaman bu çıkış da neyin nesi şimdi?
Nerden icap etti anlatır mısın utanmadan üzerinden nemalandığın CHP'nin geçmişini sorgulamaya kalkmak? Eğer derdin gerçekten senin köklerini kesip biçen 1938'deki o katliamın emrini veren CHP'lileri aydınlatmaksa... Bak söylüyorum. Boşuna heba ediyorsun kendini.
Çünkü onlar zaten biliyor aslında katilin kim olduğunu. Kimin ya da kimlerin o günlerde Dersim'e bombalar yağdırıp, insanları mağaralara fare gibi doldurup üzerlerine "zehirli gaz" sıktığını!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA