Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Hitler bile yapmamıştı bu kadarını!

Geçen salı 'Acı Kahve'nin konukları Dersimli şairyazar- eski siyasetçi Kemal Burkay ve CHP'li Şahin Mengü idi. Dersim'de yaşanan zulmü tek tek anlattı Burkay. İnsanların mağaralarda nasıl fare gibi zehirlendiğini, süngülenerek öldürüldükten sonra nasıl Munzur çayına atıldığını ve Munzur'un nasıl kırmızıya boyandığını anlattığı sırada ağzımdan şu cümle döküldü;
"Hitler bile yapmamıştı bu kadarını!"
Ne zulmü anlatan Kemal Burkay, ne de tüyleri diken diken bir halde dinleyen benim ağzımdan Atatürk ile ilgili herhangi bir söz çıkmamasına rağmen Mengü;
"Atatürk'ü de Hitler'le kıyasladın ya! Helal olsun" deyiverdi...
Programı o an izleyenler değil ama meseleyi internette "Atatürk'ün yaptığını Hitler yapmamıştı!" şeklinde okuyanlar günlerdir hakaret ve küfürlerle saldırıyorlar şahsıma.
O kişilerden korktuğumdan falan yazdığımı sanmasınlar ama ben o programda Atatürk'ü Hitler'e benzeten ya da onunla kıyaslayan bir cümle kurmadım.
Şunu dedim aslında ve hâlâ da aynı şeyi söylemekteyim; "Kim gerçekten Munzur'u insan kanıyla kırmızıya boyadıysa, kim binlerce insanı mağaralarda fare gibi zehirlediyse, kim sonrasında küçücük kız çocuklarını toprağından koparıp, asker ailelerin yanına besleme ya da evlatlık olarak gönderdiyse korkunç bir katliama imza atmıştır. O kişi Atatürk mü, İnönü mü, Fevzi Çakmak mı ya da bir başkası mı bilemiyorum. Bilemiyorum ama her kim olursa olsun, yaptıkları ile Hitler'i bile aratmamıştır!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA