Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

"Bahçeşehirli'den tahammül bekliyorum!"

Yanılmamışım...
Gerçekten de bende uyandırdığı intibayı doğrulayan hoş bir tavır sergiledi Belediye Başkanı
Mevlüt Uysal.
"Bir bardak şarap için değer miydi?" başlıklı eleştirel yazım üzerine aradı.
Kızmamıştı. Kırgın da değildi. Aksine son derece makul, samimi ve oldukça içten bir üslupla eleştirimle ilgili bütün sorularımı tek tek yanıtladı.
Hem de eğmeden, bükmeden.
Dedi ki; "Yazdıklarınız yüzde yüz doğru. Düzenlenen kokteylde 'alkol' ikram edilmemesi Bahçeşehirli tarafından pek hoş karşılanmadı. Bu kararımız epeyce bir tepki aldı. Bunu anlayışla karşılıyorum. Ancak beni yakından tanıyan herkes bilir. Değil herhangi bir Bahçeşehirlinin, en yakın arkadaşının bile yaşam tarzına müdahale etmeyecek kadar demokrat bir kimliğe sahibimdir. Kimin ne içtiği ya da ne yediği ile ilgilenecek ve bu ilgiden kaynaklı kalkıp insanların yaşam tarzlarına baskı kurmaya kalkacak bir mizaca sahip değilimdir. Göreve geldiğim gün itibarı ile Bahçeşehir'deki yönetimim boyunca ortaya koymuş olduğum uygulamalar da bunun ispatıdır. Siz de biliyorsunuz ki, Bahçeşehir alkolün epeyce tüketildiği bir beldedir. Onlarca alkollü restoran, mekânlar ilk günkü gibi Bahçeşehirliye hizmet vermeye devam etmektedir.
Bugüne kadar, ne, 'alkollü' diye herhangi bir mekânı baskı altına aldık. Ne de yıldırmaya çalıştık. Bu konudaki tutumumuz beldemizde hizmet veren esnaflarımızdan tek tek sorgulanabilir.
Evet. Kimseye karışmam ve hiç kimseden de yaşam tarzından ödün vermesini filan beklemem.
Ancak aynı beklentinin karşı tarafta da oluşmamasını isterim. Bilindiği gibi ben muhafazakâr ve dindar bir insanım.
Alkol benim inançlarıma uygun bir içecek türü değildir. Hal böyleyken de hiç kimse benden, kendi ellerimle, kendi yönetimimde alkol ikram etmemi filan beklememeli. Bunu yapmam kendi kendimle çeliştiğim, aslında 'takiyye' yaptığım anlamına gelir.
Ki ben bunu yapamam. Bu konuda gerçekten çok hassasım ve bu hassasiyetime de karşı tarafın saygı göstermesini, tahammül etmesini beklerim!
Şahsen Bahçeşehirli'nin tahammülsüzlüğünü bu tür konularda değil, belediyecilik hizmetlerimde göstermesini beklerim ben. Çünkü bu hem beni daha titiz bir yönetici olmam konusunda dikkatli kılar. Hem de daha iyi hizmet vermem yönünde kamçılar!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA