Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Özyeğin verdiği sözü tutacak mı?

Uçağımızın Urumçi'ye ilk hareketinde Başbakan arka tarafa geçip seyahate katılanlarla tek tek selamlaşmıştı. Dönüş yolunda da yine arka tarafa geçti. Amacı hem kısa değerlendirmeler yapmak, hem de katılımcılara teşekkür etmekti. İşte o anlarda enteresan bir diyaloga şahitlik ettim. Geziye "Türkiye'nin en zengin işadamı" olarak anılan Hüsnü Özyeğin de katılmıştı. Tesadüf işte. Hüsnü Bey hemen arka sıramda oturuyordu. Bizi selamladıktan sonra ona doğru yöneldi Başbakan. Görür görmez de espriyle karışık "Bana verdiğiniz sözü tutmadınız!" dedi. Özyeğin'in neyi kastettiğini anlamadığını görünce de devamını getirdi: "100 okul yapacağınıza söz vermiştiniz ama yapmadınız!" "Üniversite yaptım ya efendim!" deyince bu kez Başbakan, "Onu kendinize yaptınız. Devlete değil!" diyerek itiraz etti ve bazı rakamlar verdi. Başbakan'ın hafızası karşısında şoka giren Özyeğin sonunda daha önce verdiği sözü yinelemek zorunda kaldı. Başbakan dönüp, "Şahitsin. Bundan sonra sen takip edeceksin Hüsnü Bey'in sözünü!" diyerek bana da görev verdi.
İşte bu anekdotu Hüsnü Bey'in benim ortama uyup da Başbakan'a öylesine kafa salladığımı sanmasın, takipte olduğumu bilsin diye yazdım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA