Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

"Hem Aleviyim! Hem de AK Partiliyim!"

Siyaset mayın tarlasında yürümek gibi ince bir iştir. Her zaman diyorum.
Hep yazıyorum. Herkes siyaset yapabilir ama herkes hakkını veremez!
Okudunuz mu bilmem.
CHP Milletvekili Sakine Öz, Manisa Alevi Kültür Dernekleri Şubesi'nin kongresinde saçmalıklarla dolu bir konuşmaya imza atmış. Sayın Öz, iktidarı eleştirirken sözü Kerbela'ya getirmiş ve demiş ki; "O gün Hüseyin ve yanındakilere yapılanların aynısını şimdi AK Parti Alevilere yapıyor!"
Sadece İslam tarihinin değil, tüm semavi dinler tarihinin en korkunç, en kanlı katliamı Kerbela'da yapılan zulmü basit bir olay gibi gördüğünden ya da Hz. Hüseyin ve yanındakilere hakikaten neler yapıldığını bilmediğinden yani cehaletten dolayı Sakine Hanım'ın böyle bir kıyaslamaya gitmiş olmasını anlayabiliyorum. Onu anlayabiliyorum ancak her fırsatta rakibine, "din tüccarı" suçlaması yapan bir partinin üyesinin bizzat böyle bir tüccarlığa soyunmasını anlayamıyorum!
Ne demekse aynı konuşmasının sonunda şöyle de bir tez atmış ortaya CHP'li vekil: "Bir AK Partili Alevi olamaz, Bir Alevi de AK Partili olamaz!"
Kimse sormadı iki gündür bari ben sorayım dedim. Söyler misiniz Sayın Vekil?
Hangi araştırmaya ya da istatistiğe dayanarak yaptınız bu açıklamayı? Sünni biri AK Partili olabiliyor da niye bir Alevi AK Partili olamıyor? Merak ettim gerçekten söylediklerinizi neye dayandırdığınızı? Alevileri AK Parti ile asla yan yana getiremeyecek sebepler nelerdir?
Bence bunlar çok tehlikeli söylemler.
Düşünün. Şimdi sizin bu tezinize karşı AK Parti mensubu bir milletvekili de çıkıp dese ki: "Bir Sünni CHP'li, bir CHP'li asla Sünni olamaz!" falan... Ne yapacağız o zaman Sakine Hanım? Bütün Aleviler CHP'ye, bütün Sünniler de AKP'ye gitsin diye alkış mı tutacağız sokaklarda? Hem sonra pardon farkında mısınız bilmem ama kullandığınız ifade ile aslında din tüccarlığını bizzat siz yapmış duruma düşüyorsunuz.
Alevilerle CHP arasında zımni bir bağ olduğunu hepimiz biliyoruz ama TBMM çatısı altında siyaset yapan bir vekile yakışır mı bu bağ üzerinden siyaset yapmak?
Alevileri ve Aleviliği politik malzeme olarak kullanmak laikliğin hangi tarafıyla örtüşür?
Ayrıca durum tam da sizin dediğiniz gibiyse hem Alevi, hem de AK Partili olanları nereye oturtacağız? Eğer, "olamaz"dan kastınız AKP'li Alevi olmadığına olan inancınız ise yanılıyorsunuz.
Çünkü bizzat benim tanıdığım çok sayıda insan var hem Alevi, hem de AKP'li olan.
Ne diyeceksiniz bu insanlara siyaseten yaptıkları bu tercihten dolayı? "Hem Aleviyim!
Hem de AK Partiliyim! Hodri meydan eyy CHP'li vekil! Söyle bakalım ne demek istiyorsun?
" diye sorsa size...
Ne diyeceksiniz Sayın Vekil? "Siz Alevi falan değilsiniz. Özünüzü kaybetmiş birer döneksiniz! Alevi olsanız AK Parti'de değil, CHP'de olurdunuz" mu?
Dipnot: Kerbela'da yaşanan katliam son zamanlarda temcit pilavı gibi ağızlara alınıyor ve kim ki günümüzle ilgili bir örnek vermek isterse Kerbela'yı gösteriyor.
Çok yazık gerçekten. Yazık ötesi hatta!
Çünkü o gün orada yaşanan korkunç bir trajedi.
O günlerde neler yaşandığını anlamak lazım. Kerbela katliamı çiklet misali ağızlara alınıp, kullanılacak ve hele hele siyaseten malzeme yapılacak bir olay değil. Biraz saygı lütfen. Biraz edep!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA