X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

i Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 09:59 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 10:00
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 5 Su Bardağı Süt ( tercihen taze süt )
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Silme çay Kaşığı Kabartma Tozu

Hazırlanışı
  • Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Derin bir tencere tercih etmekte fayda var zira kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.
  • Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekliyoruz ve çırpıcıyla karıştırıyoruz. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibi tutmasın.
  • Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak bir saat kadar pişiriyoruz. Süre biraz daha uzun olabilir. Kıvamını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.
  • Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmamak gerek rengi. Pişen süt reçelimizi kavanoza koyuyoruz. Soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz. Dolapta en az iki ay dayanacaktır.
  • İstediğiniz vakit çıkarıp afiyetle ve keyifle yiyebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.