X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 11.2.2016 11:35 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:04
Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimeği
  • 6 su bardağı et suyu veya su
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • Soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağı
  • Bir tutam kekik
  • 1 kaşık salça, tuz

Hazırlanışı

  • Ayıklanıp bol suda bir gece öncesinden bekletilen mercimeğin suyu süzülür. Bir tencereye konup su ilave edilerek haşlanır. Suyu süzülür.
  • Soğanlar doğranır ve tencereye soğan ile yağ konup kavrulur. Salça, tuz ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca haşlanmış mercimek katılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın tel şehriye katılır. Pişince ateşten alınıp kekik ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: sına şehriye yerine erişte konulursa çok daha lezzetli olur.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.