Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimeği
-
- 6 su bardağı et suyu veya su
-
- Yarım su bardağı tel şehriye
-
- Soğan
-
- 1 çorba kaşığı tereyağı
-
- 2 çorba kaşığı sıvı yağı
-
- Bir tutam kekik
-
- 1 kaşık salça, tuz
Hazırlanışı
- Ayıklanıp bol suda bir gece öncesinden bekletilen mercimeğin suyu süzülür. Bir tencereye konup su ilave edilerek haşlanır. Suyu süzülür.
- Soğanlar doğranır ve tencereye soğan ile yağ konup kavrulur. Salça, tuz ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca haşlanmış mercimek katılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın tel şehriye katılır. Pişince ateşten alınıp kekik ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Yeşil mercimek çorbasına şehriye yerine erişte konulursa çok daha lezzetli olur.