X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 24.3.2016 17:15 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 17:16
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek,
  • 1 su bardağı buğday,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 5 su bardağı su,
  • Tuz.

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı

  • Yeşil mercimeği, buğdayı ayrı ayrı yaklaşık 15 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzelim ve soğumaya bırakalım.
  • Bir kaseye unu, yoğurdu, suyu koyalım ve iyice karıştıralım.
  • Tencereye yoğurtlu karışımı, yeşil mercimeği, buğdayı koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • İçine tuzu ilave edip, karıştıralım.(tuzunu bu noktada ilave etmemiz önemli yoğurdun kesilmemesi için)
  • Üzeri için; tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
  • İçine naneyi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
  • Sosu çorbanın üzerine dökelim ve Yeşil Mercimekli Buğday Çorbasını kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.