X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 10:33 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 10:36
Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?
Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • Alabildiği kadar un,
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 300 gr orta yağlı kıyma,
  • 3 Adet domates,
  • Yarım bağ maydanoz,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,karabiber, pul biber, kimyon,kişniş.

Hazırlanışı

  • Yoğurma kabına yaş mayayı alın ve üzerine şeker ekleyin.Ilık su ve sütü ilave edip,5 dakika mayanın kabarması için bekletin.Sıvıyağ ve tuzu ekleyip,karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamurun üzerini kapatıp,20-25 dakika mayalandirin.
  • Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölün.
  • Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın.Bunun için; derin kaba kıymayı alın. Üzerine domatesleri ve kuru soğanları rendeleyin.Sarımsağı ezin.
  • Maydanozu ince ince doğrayın.Salçaları,sıvıyağı,tuzu ve baharatları koyup karıştırın.
  • Bezeleri merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve açtığınız bezeleri tepsiye döşeyin.
  • Kıymalı harçtan bezelerin üzerine 1 dolu yemek kaşığı kadar yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.