Türkiye'nin en iyi haber sitesi

lu Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 25.3.2016 16:50 Güncelleme Tarihi: 25.3.2016 16:51
Karpuzlu Limonata Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış karpuz (küp küp doğranmış)
  • Yarım su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limonun kabuğu

Meyve şişleri için

  • 1 büyük dilim çekirdeksiz karpuz
  • Siyah üzüm taneleri

Hazırlanışı

  • Karpuzu dilimleyin ve çekirdenlerini çıkarın.
  • 1 limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kenara ayırın.
  • Karpuzları blenderin haznesine alın, üzerine limon kabuklarını ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.
  • Şekeri ve suyu ekledikten sonra blenderi çalıştırın.
  • Karışım hazır olunca ince delikli bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün.
  • Limonata buzdolabında soğurken karpuz diliminden küçük kalpler çıkarın (Bu işlemi şeker hamuru kalıplarıyla yapabilirsiniz). Bir kürdan ya da ahşap şişe bir üzüm tanesi bir karpuz parçası şeklinde dizin.
  • Bardaklara 3 er küp buz koyun ve meyve şişleriyle süsleyerek limonatanızı servis yapın.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Karpuzlu Limonata Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz