X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Sucuklu Soğan Aşı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Aşı Nıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 15:35 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 15:37
Sucuklu Soğan Aşı Nasıl Yapılır?
Sucuklu Soğan Aşı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 200 gr sucuk
  • 5 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

  • 5 adet soğanın kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın. 1 adet yeşil biberi de ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tencere içine doğranmış soğanları ve biberleri koyun. Üzerine az miktar tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağ ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Diğer taraftan 200 gr sucuğu minik küpler halinde kesin. Yumuşayan soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip, karıştırın. Daha sonra sucukları ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde 10 dakika kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.